MTV Nederland introduceert lokale versie MTV Push
donderdag 1 oktober 2020

MTV Nederland introduceert lokale versie MTV Push

Vanaf donderdag krijgen Nederlandse artiesten de kans om uitgeroepen te worden door MTV Nederland als MTV Push artiest van de maand.

Opkomend lokaal talent wordt hiermee maandelijks in de spotlight gezet en krijgt onder meer een plekje in de on-air playlist, evenals aandacht op de MTV socials, een uitgebreid interview op YouTube en meer. Hiermee haalt MTV het succesvolle internationale format voor het eerst naar Nederland.

MTV geeft al sinds de oprichting van de zender naast grote artiesten ook opkomend talent een platform. Onder de noemer MTV Push worden al jaren toekomstige sterren in de schijnwerpers gezet via de verschillende platformen van het merk.

Het succesvolle format heeft onder meer een podium geboden aan Ariana Grande, Lorde, Dua Lipa, Justin Bieber, Bruno Mars, Sam Smith en Shawn Mendes toen zij nog aan het begin van hun carrières stonden. Nu krijgen ook Nederlandse artiesten de mogelijkheid om gekozen te worden tot MTV Push artiest.

Naast de maandelijkse MTV Push artiest worden ook dit jaar jaar tijdens de MTV EMA’s drie lokale Push talenten genomineerd om kans te maken op de MTV Push Award. Vorig jaar won Emma Heesters deze prijs. Naast Emma waren ook S10 en Blanks genomineerd. De lokale nominees worden later dit jaar bekendgemaakt.

De eerste Nederlandse MTV Push artiest is GIAN, de band van producer Johnny Ray en vocalist Eddie Dukan. De band is opgericht is 2018 en maakt sindsdien met tracks als Hennessy al zichtbare stappen in de muziekwereld. Onlangs verscheen hun EP Célia met indrukwekkende singles als Balans en Medicatie.

Als MTV Push artiest van de maand oktober worden zij getipt door niemand minder dan de mannen van DI-RECT, die hen graag meenemen op tour. Marcel Veenendaal, voorman en zanger van DI-RECT zegt dan ook: “Zij (GIAN) hebben fashion en hiphop bij elkaar gebracht. (…) Hiphop-artiesten zijn de rockstars van deze generatie!”

GIAN wordt als MTV Push artiest van de maand meegenomen in de playlists van MTV Nederland, MTV België en MTV Brand New. Daarnaast wordt de band gepusht via onder meer de social kanalen van MTV Nederland en verschijnt later op donderdag MTV Push: Introducing GIAN, een uitgebreid interview met de mannen in samenwerking met DI-RECT, op het YouTube-kanaal van MTV Nederland.

Bron: MTV/BM

Bericht delen