Morele dilemma’s in online dramaserie Katwalk
zondag 12 maart 2023

Morele dilemma’s in online dramaserie Katwalk

Khadija (Kat) droomt van een carrière als topmodel. Als ze bij een modellenwedstrijd wordt afgewezen wegens het dragen van een hijab, ontketent zich een revolutie in haarzelf. Ze laat haar stem horen in de media en wordt als activist nu wél opgepikt.

Intussen worstelt ze met tegenstrijdige gevoelens. Plotseling krijgt ze toch de kans om haar allergrootste droom uit te laten komen, maar voor een wel hele dure prijs… Is dat het allemaal waard? Volg de stappen van Kat vanaf 13 maart in de nieuwe online AVROTROS-serie Katwalk.

De familie van Kat is trots dat ze een dokter-to-be in de familie mogen verwelkomen, maar zelf zwijmelt ze weg bij het idee om ooit model te zijn. Ze meldt zich aan voor een modellenwedstrijd, maar ‘past niet in het gezochte profiel’. In een rebelse bui meldt ze zich opnieuw aan onder een Nederlandse nepnaam, met een gephotoshopte foto waar ze een volle bos haar heeft. Als ze dan opeens wel geselecteerd wordt, zijn Kat en haar beste vriend Solomon stomverbaasd… maar ook hoopvol. Kat gaat onbevreesd het avontuur aan, mét hoofddoek.

Katwalk laat zien wat voor mogelijke problemen er op de loer liggen als je als biculturele vrouw je droom achterna wil gaan. Het is een verfrissende serie over een moslima met hoofddoek, verteld met een gezonde dosis drama én humor. Een verhaal over identiteit, kracht, vriendschap en vrijheid van keuze.

De hoofdrollen worden gespeeld door Meryam Khaldi (Kat), Genesis Akesson (Solomon) en Georgina Verbaan (Peggy). Katwalk is geproduceerd door Max de Wolf (Topkapi Films) in samenwerking met AVROTROS. De regie is in handen van Salma Chafouk Idrissi. Het scenario is geschreven door Zainab Goelaman en Salma Chafouk Idrissi. Katwalk is vanaf 13 maart te zien bij AVROTROS op het YouTube-kanaal van NPO 3.

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Rogier Alexander/AVROTROS

Bericht delen