Mir Wermuth nieuwe directeur HKU Media
donderdag 18 november 2021

Mir Wermuth nieuwe directeur HKU Media

Mir Wermuth (55) is vanaf 1 januari volgend jaar de nieuwe directeur van HKU Media en volgt interim-directeur Louise ter Kuile op.

Wermuth is gepromoveerd in de communicatiewetenschap en heeft diverse leidinggevende functies vervuld in het onderwijs en de mediasector. Ze kijkt enthousiast vooruit naar haar start: “Voor jonge mediamakers zijn het ongekend interessante tijden. Denk alleen maar aan ontwikkelingen zoals de metaverse of desinformatie. Dat is voor mij een prachtig moment om weer een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van jong talent.”

HKU Media is onderdeel van HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en leidt studenten op tot innovatieve makers in (audio)visuele disciplines, zoals film, animatie, fotografie en grafische vormgeving.

Ervaring en netwerk
Wermuth heeft ruime ervaring als directeur in het communicatie- en mediaonderwijs. Zo was ze eerder directeur van de School of Communication, Media and Music aan Hogeschool Inholland. Verder gaf ze leiding aan het Kenniscentrum voor Communicatie en Journalistiek en de bacheloropleiding Digitale Communicatie aan de Hogeschool Utrecht (HU). Met haar bedrijf Blinkering werkte Wermuth de afgelopen tien jaar als programmamanager voor organisaties als Media Perspectives en Next Nature Network. Daarnaast is ze secretaris van de topsector Creatieve Industrie.

Wermuth verwacht bij HKU Media veel van haar kunde en werkervaring te kunnen inzetten. “Talentontwikkeling en innovatie hebben altijd als een rode draad door mijn werk gelopen. De laatste jaren deed ik dat vooral bij de ontwikkeling van mediaprofessionals, het verkennen van technologische innovaties en met creatief ondernemerschap. Mijn netwerk en vele ervaringen wil ik graag inzetten om met de kracht van HKU en het team de nieuwe makers van morgen te laten experimenteren met allerlei soorten technologieën en nieuwe vertelvormen.”

Bron: HKU/BM

Bericht delen