Martin Garrix haalt 1 miljard Spotify streams met In The Name of Love
donderdag 7 januari 2021

Martin Garrix haalt 1 miljard Spotify streams met In The Name of Love

Vanaf vandaag mogen Martin Garrix en Bebe Rexha zich officieel onderdeel noemen van Spotify’s 1 miljard streams club, aangezien hun nummer In The Name of Love zo vaak is gestreamd op het platform.

Garrix is de eerste Nederlandse artiest ooit die dit bereikt met één nummer. Voor Rexha is het ook de eerste keer dat ze dit bereikt. Op dit moment bevat de lijst met nummers met 1 miljard streams iets meer dan 100 nummers, waar nu In The Name of Love ook aan toegevoegd zal worden. Artiesten die zich al op de lijst bevonden zijn onder meer Ed Sheeran, Drake, Billie Eilish, Justin Bieber en Ariana Grande.

Wilbert Mutsaers (Head of Music, Spotify Benelux): “Het is geweldig dat Martin Garrix als eerste Nederlandse artiest ooit 1 miljard streams op Spotify heeft behaald met één nummer. Zijn In The Name of Love blijkt een all-time klassieker te zijn!”

In The Name of Love werd officieel uitgebracht op 29 juli 2016, nadat Garrix zijn allereerste Tomorrowland headline set met de track had afgesloten. De samenwerking met de Amerikaanse singer-songwriter Bebe Rexha schoot meteen naar de top van de hitlijsten. Het live optreden van In The Name of Love in de Tonight Show Starring Jimmy Fallon markeerde ook het eerste optreden ooit van een Nederlandse artiest in de show. Garrix was toen net 20 jaar oud.

Bron: Martin Garrix/BM

Bericht delen