Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen ambassadeurs Justdiggit
donderdag 22 augustus 2019

Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen ambassadeurs Justdiggit

NPO 3FM dj’s Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen hebben zich aangesloten als ambassadeurs bij organisatie Justdiggit. Ook is NPO 3FM op zaterdag 14 september in het Vondelpark in Amsterdam aanwezig tijdens de kick-off editie van The Raindance Project van Justdiggit om daar exclusief verslag van te doen. Dat is donderdag in de middagshow Mark+Rámon op 3FM bekendgemaakt.

Justdiggit is een non-profit organisatie die landschapsherstelprojecten uitvoert in Afrikaanse landen, waaronder Tanzania, Kenia en Ethiopië. De organisatie draait om de schep. In verdorde gebieden leren zij de lokale bevolking om halve manen in de droge grond te scheppen waardoor regenwater de grond weer kan bereiken. Dit zorgt ervoor dat het gebied weer geschikt wordt voor landbouw en de CO2-uitstoot vermindert.

Voor Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen is het een logische stap om zich te verbinden als ambassadeurs aan dit doel. Rámon: “Het verhaal van Justdiggit is zo makkelijk uit te leggen. Het is eigenlijk bizar dat het nog niet eerder is gebeurd. Het resultaat van hun actie is al te zien en dat met zoiets simpels als een schep.”

Daar sluit Mark zich bij aan: “Het is een creatieve oplossing. Bovendien hebben de initiatiefnemers van Justdiggit eerder al bewezen dat zij verandering kunnen bewerkstelligen.” Hiermee doelt hij op Dance4Lifedie zich inzet voor een wereld zonder aids. Dennis Karpes is één van de initiatiefnemers van zowel Dance4Life als Justdiggit.

In navolging op het wereldwijde succes van Dance4Life, komen de organisatoren dit jaar met een nieuw evenement: The Raindance Project. Dat vertelde astronaut André Kuipers als ambassadeur van Justdiggit in de uitzending van Mark+Rámon. Op 14 september wordt er in het Vondelpark in Amsterdam een podium opgebouwd voor een groot aantal artiesten, cabaretiers en sprekers. Onder andere De Jeugd van Tegenwoordig, Naaz, CUT_ en Donnie zullen een optreden verzorgen. Het evenement is gratis toegankelijk en wordt tegelijkertijd ook georganiseerd in Kenia en Tanzania.

Mark en Rámon maken die dag tussen 16.00 uur en 19.00 uur live een uitzending vanuit het Vondelpark in Amsterdam en doen hiermee doen verslag van het evenement, bijgestaan door 3FM dj Herman Hofman.

Bron: NPO/BM
Foto: NPO 3FM/Nathan Reinds

Bericht delen