Marije Zuurveld: “Kindertelevisie is zoveel puurder dan voor volwassenen”
zondag 1 maart 2020

Marije Zuurveld: “Kindertelevisie is zoveel puurder dan voor volwassenen”

YouTuber Marije Zuurveld beleefde een jaar met pieken en dalen, maar heeft nu weer helemaal haar draai gevonden. En dat werd beloond met een nominatie voor Kids’ Choice Award voor Favoriete Fan Squad.

Hoe dichtbij laat je je fans komen?
“Ik heb heb mezelf altijd één regel opgelegd: fans mogen me alles vragen, ook als ze me op straat of zonder make up in de supermarkt tegenkomen. Zolang het maar met respect is.”

Is dat vermoeiend of juist tof en gezellig?
“Nou, daar ontstaan soms heel leuke gesprekken uit. Even geleden heb ik nog heel gezellig met twee fans staan kletsen en een foto gemaakt. Via de Instagram DM stuurden ze later dat ze dat zo bijzonder vonden. Ik vind het niet meer dan normaal. Als je bekend bent dan weet je dat daar wat aandacht bij hoort. Het is part of the job.”

Wat betekent de KCA-nominatie voor je?
“Het is een geweldige waardering. Vooral voor mijn fans, die er altijd voor me zijn. Ik kan altijd op ze rekenen en ze zijn super supportive. Er is een vaste groep die alles kijkt en me overal volgt. We hebben een heel hechte band.”

Hoe kijk je terug op vorig jaar?
“Het was best hectisch, zowel privé als qua werk. Ik ben verhuisd en woon nu echt helemaal op mezelf, in mijn uppie. Dat is soms wennen, maar ook fijn. En qua werk: ik had in het najaar een lastige periode waarin ik niet precies wist wat ik wilde. Daar heb ik van geleerd en nu gaat het weer lekker! Er zijn wel écht dromen voor me uitgekomen.”

Wat voor dromen?
“Ik doe inmiddels wat ik gewoon het aller-, allerleukste vind: jeugdprogramma’s presenteren op televisie. Daar ben ik vorig jaar mee begonnen voor ZappSport en dat hoop ik nog veel meer te gaan doen. Sterker nog: dat zou ik het liefst mijn hele leven doen. Het is zoveel puurder, leuker, echter dan tv voor volwassenen. YouTube is toch een beetje mijn ultieme hobby, dat voelt nooit als werk.”

Brengt 2020 nog veel nieuws?
“Oeh, ik heb lang niet alles uitgestippeld. Soms krijg je uit het niets een aanbieding en kun je meteen twee maanden blokken. Voor de Zapp Awards ga ik in ieder geval de rode loper-interviews doen. En verder hoop ik op een paar nieuwe presentatieklussen.”

En op YouTube-gebied?
“Vooral lekker doorgaan met veel uploaden. En misschien eens zoeken naar een goede assistent. Ik doe alles alleen, van scripts schrijven tot opnemen en editen. Dat heb ik altijd al gedaan, maar het vergt veel discipline en tijd.”

Fans kunnen tot en met woensdag 18 maart 12.00 uur stemmen via de officiële Kids’ Choice Awards-website (kca.nickelodeon.nl) Deel het nieuws via @Nickelodeonnederland #KCA. De awardshow is maandag 23 maart om 18.30 uur te zien op ViacomCBS zender Nickelodeon.

Bron: BMY

Bericht delen