“We kunnen niet wat gaan aanklooien”
maandag 25 november 2019

“We kunnen niet wat gaan aanklooien”

Aan de keukentafel gesprekken voeren over mannelijkheid: wat begon als een tweewekelijks biertje onder vrienden resulteerde al gauw in een van ‘s lands populairste podcasts: Man, man, man, de podcast.

De vrienden Domien Verschuuren (31, dj bij Qmusic), Chris Bergström (32, sidekick op Radio 538) en Bas Louissen (31, regisseur bij Qmusic) zijn sinds ruim een jaar de trotse makers van Man, man, man, de podcast. In de wekelijkse afleveringen zoeken zij, aan de hand van verschillende thema’s en stellingen, uit hoe mannelijk zij eigenlijk zijn.

Er worden herkenbare onderwerpen als daten, vriendschap, auto’s en geld besproken die gepaard gaan met grappige en emotionele anekdotes. De gesprekken zijn dermate intiem en openhartig, dat het is alsof je bij het trio thuis aan tafel zit. Wegens het grote succes gaan de makers in februari zelfs het theater in.

Domien denkt dat vooral de eerlijkheid en openheid de kracht zijn van de podcast. En toch wordt lang niet elk onderwerp even gemakkelijk besproken. Chris: “Het thema seks ligt al sinds het eerste seizoen klaar, maar dat vinden we toch wel spannend.” Hij lacht: “Vooral Bas, die gaat daar niet goed uitkomen.” Dan weer serieus: “Het probleem is niet dat wij er niet over willen praten, maar it takes two to tango: de verhalen gaan ook over het meisje waarmee je seks hebt gehad, en die heeft daar niet om gevraagd. Dan ga je automatisch anekdotes vertellen over wat je met diegene hebt beleefd. Dat voelt wrang en is lastig.

Naast het opnemen van afleveringen is het drietal al druk met het voorbereiden van de theatertour die in februari van start gaat. Alle optredens, incluis de shows in het DeLaMar Theater van Amsterdam, zijn uitverkocht. Chris: “Een enorm ijkpunt. Maar we voelen wel de druk: dit moet goed zijn. We kunnen niet wat gaan aanklooien.” Domien denkt dat de podcast in het theater erg goed gaat werken: “Wat we tijdens de tour meer zullen doen, is inzoomen op de verhalen die we hebben. Ook is er meer interactie met het publiek.” Chris: “We blijven heel trouw aan het format van stellingen en thema’s en de verhalen lenen zich voor podcast én theater. De uitdaging is om ook voor een publiek fris en verrassend te blijven.”

Op opnamedagen van een podcastaflevering hebben de mannen een vast programma. Chris: “We komen rond half acht bij één van ons drieën thuis. Dan gaan we wat eten, bespreken we het thema, checken we de stellingen en schrijven we kort onze verhalen bij die stellingen op. Meestal nemen we 50 minuten op en zetten we zo’n 48 minuten daarvan online. We knippen er maar heel weinig in.” Maar wie is nou echt het mannelijkst? Chris: “Ik vind Bas, die heeft toch een soort oermanextract in zich.” Hij lacht: “Ook niet veel, maar wel iets.” En wie het minst? Bas: “Nou, dan Domien!”

Met de theatertour en de komst van een speciaalbiertje lijken de mannen wel even klaar. Maar er zit meer in het vat. Op nummer één van de goals-list? Domien: “Optreden in de ZiggoDome! Maar dat is eerder een ZiggoDroom.” Bas: “The sky is the limit en who knows: misschien doen we ooit wel een Man, man, man, de musical, film of balletvoorstelling. Welke haltes er ook komen, we nemen zoveel mogelijk mee.”

Bron: BM
Foto: Nanette Schaar

Bericht delen