Lennaert Nijgh Prijs voor Pepijn Lanen
zaterdag 7 maart 2020

Lennaert Nijgh Prijs voor Pepijn Lanen

Rapper Pepijn Lanen, ook wel bekend als Faberyayo, krijgt de Lennaert Nijgh Prijs voor beste tekstdichter. Dat is bekendgemaakt in het televisieprogramma Op1.

“Pepijn is een taalvernieuwer, waar veel, heel veel mensen graag naar luisteren”, zegt directeur Frank Helmink van Buma Cultuur. De prijs is volgens de organisatie “een blijk van waardering voor de originaliteit in de songteksten van Lanen”.

Lanen brak in 2005 door als lid van De Jeugd van Tegenwoordig, met het nummer Watskeburt?!. In de jaren die volgden, groeide de groep uit tot een van de grootste acts van Nederland. Hij was verder mede-oprichter van popgroep Le Le, bracht twee soloalbums uit en schreef de afgelopen jaren een verhalenbundel, twee romans en diverse columns voor onder meer NRC en Het Parool.

De Lennaert Nijgh Prijs wordt maandag uitgereikt, bij de Buma Awards. Eerder werd bekend dat dj Ben Liebrand dan de Gouden Harp krijgt. Stephen Emmer, de componist van de tunes van onder meer het NOS Journaal en RTL Boulevard, krijgt een oeuvreprijs.

Bron: NOS/BM

Bericht delen