Lazarus presenteert zesdelige serie Holy Shit
zondag 26 april 2020

Lazarus presenteert zesdelige serie Holy Shit

Moet ik nog iets met het christelijk geloof? Marjon Moed (33) wordt al jarenlang achtervolgd door die vraag. Daarom maakt ze voor EO-platform Lazarus.nl de serie Holy Shit. Een zesdelige online serie waarin ze op zoek gaat naar een antwoord.

Marjon groeide op in een christelijk gezin en was een actieve kerkganger toen ze twintig was. Dat is nu niet meer het geval. “Ik ben langzaam afgehaakt. Ik ging steeds minder naar de kerk en was steeds minder actief met het geloof bezig. Ik had soms moeite met de door mensen bedachte regeltjes en kreeg steeds meer twijfels bij de essentie van het christelijk geloof: dat Jezus voor onze zonde aan het kruis is gegaan. De omgekeerde bekering begon.”

Ze was niet de enige, ook in haar omgeving haakten veel vrienden af. Toch mist ze soms de muziek, het groepsgevoel, het ‘ergens bij horen’. Dat maakt dat ze zich blijft afvragen of ze nog iets met het geloof moet. Voor Lazarus gaat Marjon nu de eerlijke confrontatie met die vraag aan, maar wel met een duidelijk uitgangspunt: geloven zoals ze deed op haar twintigste kan ze niet meer.

In de serie duikt ze in haar geloofsverleden, onderzoekt waar haar problemen zitten, ondervraagt vrienden die ook de kerk hebben verlaten en kijkt of er alternatieven zijn voor haar vroegere geloof. Daarvoor zingt ze onder andere mee met christelijke zanger én vroegere buurjongen Reyer, spreekt ze met dominee Marleen Blootens en zinzoeker Bob Venus, gaat ze langs bij The School of Life en ontmoet ze haar muzikale held Stef Bos.

De zes afleveringen van Holy Shit verschijnen van 26 april tot en met 1 juni elke zondag online op Lazarus.nl. Elke aflevering duurt tien minuten.

Bron: EO/BM

Bericht delen