Laatste seizoen van serie Flexe gasten op YouTube en Zapp.nl
vrijdag 17 maart 2023

Laatste seizoen van serie Flexe gasten op YouTube en Zapp.nl

De serie Flexe gasten komt terug met een derde en laatste seizoen. Met meer dan 2 miljoen views op YouTube is Flexe gasten één van de populairste webseries van NPO Zapp.

In dit nieuwe seizoen keren veel van de vertrouwde elementen uit de serie terug. Wederom spelen hip-hop en vriendschap een grote rol en laat de serie op een komische manier de kwetsbaarheden en worstelingen van puberende jongens op de middelbare school zien. Anders dan in de eerdere twee seizoenen, schudden de Flexe gasten in seizoen drie de onschuld van zich af en blijkt dat er meer vuur in de jongens zit dan iedereen dacht.

De 10-delige KRO-NCRV serie Flexe gasten is vanaf 24 maart te zien op Zapp.nl en vanaf 31 maart op YouTube met wekelijks een nieuwe aflevering. Een komische jeugddrama webserie met in de hoofdrollen de drie ‘Flexe gasten’ Steef (Jay Pothof), Lucas (Lars Nieuwenhuis) en Oscar (Harvey Elgood). Belangrijke bijrollen worden vertolkt door Edson Da Graca, Rienus Krul en Korneel Evers.

Hip-hop koning
De Flexe gasten kunnen niet toezien hoe hun nieuwe klasgenoot Germain, de hip-hop sensatie van het moment, zomaar even hun plek inneemt. Om te bewijzen dat zij de grootste hip-hop talenten van school zijn, gaan ze de strijd met Germain aan, maar bij elke poging om hun geduchte concurrent van de troon te stoten, maken ze zich onsterfelijk belachelijk. De vriendschap komt daardoor flink onder druk te staan en Steef, Oscar en Lucas beginnen zich af te vragen of ze nog wel met Flexe gasten door moeten gaan. Dit seizoen komen maatschappelijke thema’s aan bod zoals ‘wat te doen als je gecanceld wordt?’ en ‘burn-out bij je één van je ouders?’.

Naast de serie komen er drie extra soundtracks en een videoclip op YouTube en Zapp.nl. Ook zijn er op Zapp.nl allerlei handige tips te vinden om als puber de middelbare schooltijd door te komen. Flexe gasten wordt geproduceerd door Pellicola in samenwerking met KRO-NCRV. De serie is bedacht door Brian De Vore (scriptschrijver) en Nick Jongerius (regisseur). De muziektracks zijn gemaakt door Bruno Prent en Bart Wijnholds.

Bron: KRO-NCRV/BM
Foto: Annemieke van der Togt/KRO-NCRV

Bericht delen