KINK eert Nederlandse muziek met nieuwe prijzen
donderdag 18 maart 2021

KINK eert Nederlandse muziek met nieuwe prijzen

Op Koningsdag, 27 april, zendt radiostation KINK de tweede editie van de KINKNL Top 100 uit, een door de KINK-luisteraars samengestelde lijst met de beste alternatieve tracks van eigen bodem.

Nieuw daarbij zijn dit jaar twee publieksprijzen: de KINK Icoon prijs voor belangrijkste Nederlandse act en de KINK Kroonjuweel prijs voor het beste nieuwe Nederlandse nummer.

De KINK Icoon prijs is er voor de Nederlandse band, zanger of zangeres met het meest indrukwekkende oeuvre, een bijzonder jaar achter de rug heeft of juist met een overweldigend debuut is gekomen: het woord is aan de KINK-luisteraar. Vanaf nu kunnen suggesties via de KINK-site worden doorgegeven.

Op 16 april worden de vijf meest genoemde acts bekend gemaakt, waarna de stembussen open gaan. Vanaf die dag kan er zowel op het KINK Icoon 2021 als de KINKNL Top 100 worden gestemd, die op Koningsdag wordt uitgezonden.

De in die lijst uiteindelijk hoogst genoteerde track die het afgelopen jaar is uitgebracht krijgt daarvoor de nieuwe KINK Kroonjuweeel 2021 prijs.

“Muziek van eigen bodem is niet weg te denken uit de programmering van KINK”, licht programmadirecteur Michiel Veenstra toe. “De KINK Icoon prijs kan gaan naar een grote naam als De Staat, Johan, Within Temptation en Urban Dance Squad, maar ook de nieuwe lichting als EUT, The Vices, Pip Blom en Queen’s Pleasure komen er voor in aanmerking. We zien het als een voorrecht en plicht deze artiesten op gepaste wijze in het zonnetje te zetten.”

Bron: KINK/BM

Bericht delen