Kandidaten gezocht voor KRO-NCRV Radioschool
Vrijdag 25 oktober 2019

Kandidaten gezocht voor KRO-NCRV Radioschool

Altijd al radio willen maken? Dat komt dan goed uit! Bij de KRO-NCRV Radioschool leer je hoe je de beste radiomaker van nu wordt. Zowel vóór als achter de schermen en natuurlijk online. Krijg workshops en coaching van mensen uit de praktijk, doe direct ervaring op bij de landelijke radio, en vergroot je netwerk en daarmee je kansen in de media.

KRO-NCRV meldt hierover het volgende: ‘Heb je daar wel oren naar? Ben je creatief en leer je graag? En ben je tussen de 18 en 25 jaar? Dan is de KRO-NCRV Radioschool echt wat voor jou! Aanmelden kan tot en met 27 oktober 2019. Je krijgt wekelijks een workshop van ervaren mensen uit de praktijk. De onderwerpen variëren van verslaggeving tot stemgebruik, van improviseren tot interviewen en alles daaromheen. Want welke kant je ook op wilt binnen de radio, het helpt enorm als je weet hoe alle disciplines werken.

We maken wekelijks samen het programma Fris! op NPO Radio 1, waarbij we zelf de inhoud verzinnen en uitvoeren – van verslaggeving en redactie tot regie. Je leert dus écht door gelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Daarnaast maken we podcasts waarbij we kunnen freewheelen en alles uitproberen wat met radio te maken heeft. Bovendien laten we je af en toe meelopen met één van de vele andere radioprogramma’s die de KRO-NCRV maakt.

Je zit midden tussen de redacties van bijvoorbeeld Gijs 2.0, Spraakmakers, De Wild in de Middag, Adres Onbekend, en ga zo maar door. Je mag meelopen met KRO-NCRV-programma’s zodat je kunt ontdekken waar je goed in bent, en laten zien wat je al in huis hebt. Plus: je bent welkom bij veel van de borrels, bijeenkomsten en netwerkgelegenheden van de KRO-NCRV. Zo leer je een heleboel interessante mensen kennen. En belangrijker – als je een beetje handig bent, leren ze vooral jou kennen.’

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen