Joost Mag Het Weten podcast: de demystificatie van data en AI
dinsdag 2 april 2024

Joost Mag Het Weten podcast: de demystificatie van data en AI

In elke aflevering van de Joost Mag Het Weten podcast – powered by 3Rivers – wordt er één thema onderzocht met Joost Koning als interviewer, een specialist van mediaconsultant 3Rivers en een externe expert uit het mediavak. In de tweede aflevering worden AI en data gedemystificeerd door Hans Bouwknegt en Arno Otto.

Hans Bouwknegt is specialist in het hand in hand laten gaan van data met creativiteit. Hij behaalde zijn filosofie-PhD over conceptontwikkeling voor digitale media met summa cum laude. Momenteel adviseert hij verschillende mediabedrijven over hun data-strategie. Dit doet hij onder andere door middel van CIA; een tool om creativiteit te ondersteunen, bewijzen en verrijken met behulp van AI.

Arno Otto begon zijn carrière met advertenties en zoekwoorden op internet verkopen bij een bedrijf dat later door Google werd overgenomen. Later zat hij in in de board van onder andere RTL Nederland, P7S1 en Talpa Network. Tegenwoordig is hij een van de oprichters van Stichting Nederlandse Datakluis, wat onder de noemer ‘jouw.id’ een nieuwe decentrale data-infrastructuur ontwikkelt om zo de monopolisering van jouw persoonlijke data door big tech een halt toe te roepen.

  • Wat is de definitie van artificiële intelligentie die Hans en Arno hanteren?
  • Waarom is het internet – volgens Tim Berners-Lee, de uitvinder daarvan – een ‘broken’ en ‘outdated incumbent system’?
  • Waarom benadrukt Arno het belang van consent en Hans het belang van content als oplossingen? Hoe verschillen deze visies en zijn ze toch compatibel?
  • En hoe kan je als mediabedrijf je creativiteit ondersteunen door middel van data en AI, en daar ook nog zélf intelligentie door opbouwen?

De antwoorden hoor je in de Joost Mag Het Weten podcast (powered by 3Rivers).

De aflevering is ook beschikbaar op Soundcloud en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen