Jongeren delen hun aangrijpende verhaal in EO-serie True Self
dinsdag 26 april 2022

Jongeren delen hun aangrijpende verhaal in EO-serie True Self

In de nieuwe online EO-serie True Self vertellen jongeren vanuit hun slaapkamer over een ingrijpende gebeurtenis of periode in hun leven. Hun verhalen komen met hulp van geanimeerde illustraties op unieke manier tot leven.

Esra raakte verslaafd, Yussif moest op jonge leeftijd vluchten, Bo kampte met zware depressies en Angelina werd jarenlang heftig gepest. Ze vertellen hoe deze gebeurtenissen hen gevormd hebben en welke lessen ze daaruit hebben gehaald. True Self is vanaf zondag 1 mei te zien bij de EO op het YouTube-kanaal van NPO 3.

Via persoonlijke video’s inspireren Esra, Yussif, Bo en Angelina leeftijdsgenoten om de moed niet op te geven of zich door lastige situaties heen te slaan. True Self laat zien hoe krachtig het is om je eigen verhaal te delen. Door de vorm komt het verhaal extra binnen. Deze jongeren delen recht in de camera hun verhaal. De afwisseling met geanimeerde illustraties zorgt ervoor dat de verhalen nog meer tot de verbeelding spreken.

Deze jongeren delen hun verhaal

Esra (20) uit Den Haag
In de eerste aflevering zien we Esra. Zij is nog maar 13 als ze voor het eerst een jointje rookt en is meteen verkocht. Het lijkt de oplossing voor al haar problemen, waaronder pesten en de scheiding van haar ouders. Na een traumatische gebeurtenis raakt ze nog dieper in de put en is er geen moment meer waarop Esra niet onder invloed is. Ze moet een nieuwe weg inslaan, maar hoe?

Yussif (18) uit Sneek
Yussif is nog maar 12 wanneer zijn ouders besluiten Irak te verlaten. Als christenen slaan zij op de vlucht voor IS. Wanneer in Griekenland bij Yussif kanker wordt geconstateerd wordt de weg naar een beter leven nog langer. Hoe is Yussif in Nederland terechtgekomen? En hoe is het met zijn familie?

Bo (20) uit Heinkenszand
Bo woont in Zeeland en krijgt op haar zesde de diagnose autisme. Wanneer haar ouders in een vechtscheiding terechtkomen kropt Bo al haar emoties op. Ze raakt depressief en angstig en ziet het leven niet meer zitten. Ze belandt voor meer dan een jaar op de crisisopvang en de hulpverlening ziet geen oplossing. Maar dan vindt Bo zelf een lichtpuntje in haar leven.

Angelina (17) uit Rotterdam
Angelina kent een zorgeloze jeugd totdat ze rond haar 8e moet wisselen van bassischool. Wat volgt zijn eenzame jaren waarin ze veel gepest wordt, ook op de middelbare school. Ze raakt depressief en gaat contact met vrienden buiten school uit de weg. Wanneer de pandemie uitbreekt voelt ze zich gedwongen andere keuzes te maken. Wat voor invloed heeft dat op haar leven?

Deze online serie True Self is tot stand gekomen in samenwerking met NPO 3LAB. De geanimeerde illustraties in de afleveringen zijn gemaakt door Minutevideo’s.

Bron: EO/BM

Bericht delen