Jonge makers in de schijnwerpers bij Jongstof op NPO Radio 1
woensdag 19 juli 2023

Jonge makers in de schijnwerpers bij Jongstof op NPO Radio 1

De komende drie weken staat de zomer in het teken van jong talent in het nieuwe radioprogramma Jongstof. Van 24 juli tot en met 11 augustus spreken presentatoren Tirsa With, Stijn de Vries en Max Terpstra dagelijks een halfuur met jonge makers uit de wereld van de kunst, cultuur en media.

Gesprekken met dezelfde insteek als het programma Kunststof, maar dit keer met jonge, veelbelovende kunstenaars, artiesten, muzikanten, theatermakers, journalisten en filmmakers.

Alle gasten van Jongstof zijn zevenentwintig jaar of jonger, timmeren hard aan de weg en zijn de kunstenaars van wie we in de toekomst nog veel gaan horen. Onder anderen rapper Gotu Jim, acteur Gijs Blom, muzikant Bente en queer rapper Babs worden geïnterviewd over hun werk, hoe ze hun beroep beleven en met welke ogen ze naar de wereld kijken.

Presentatoren
Tirsa With (25) is bekend als enthousiaste presentator van onder andere Het Klokhuis en omroep Zwart. Daarnaast is ze (stem)acteur en programmamaker.

Stijn de Vries (25) is presentator, programmamaker, fotograaf en acteur. Hij maakte voor Spuiten en Slikken de series Jong Geleerd, Nooit Gedaan en Mooi, Man. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman Als de zon valt en maakt hij wekelijks de podcast Relnichten.

Max Terpstra (24) tenslotte is een presentator en programmamaker. Sinds 2022 heeft hij zijn eigen rubriek Max bijt Hond bij Khalid en Sophie. Ook presenteerde hij onder andere Spuiten & Slikken en de online serie Ruiken & Likken.

Jongstof is van 24 juli tot en met 11 augustus elke werkdag te beluisteren tussen 20.00 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

Bron: NTR/BM
Foto: Max Terpstra, Tirsa With en Stijn de Vries

Bericht delen