Joardy Season 2 alsnog op NPO 3
zaterdag 14 mei 2022

Joardy Season 2 alsnog op NPO 3

Harco is terug. Het typetje met de zeshoekige bril, gespeeld door Jim Deddes, werd in 2016 bekend als de Huilon-man. In de tiendelige VPRO-serie Joardy Season 2 ligt Harco in comateuze toestand in het ziekenhuis.

De serie is al sinds oktober 2021 te bekijken op YouTube en NPO3.nl, maar op zondag 15 mei gaat Joardy Season 2 om 22.19 uur van start op NPO 3.

Terwijl dokter Hannah Hoekstra zich over Harco ontfermt en hem tegen onheil beschermt, probeert hij zich door vreemde comadromen een weg terug te vechten naar zichzelf en de liefde van zijn leven. Harco ligt al maandenlang in coma in het ziekenhuis. Hannah Hoekstra is arts in opleiding en begint iets wonderlijks te voelen voor Harco. Ze moet hem uit zijn coma krijgen, koste wat kost, en vol tegen de protocollen van het ziekenhuis in.

Harco beleeft op zijn beurt de meest uiteenlopende avonturen tijdens zijn coma: hij is buurtcoach, zit in Call of Duty Warzone, in een K-popband en keert terug naar zijn jeugd. Ook Jokkepik, het gehele Stardump Snittin-universum en Jim Deddes (als zichzelf) komen langs. Harco moet alle registers opentrekken om te ontwaken en zijn redder in nood Hannah te kunnen ontmoeten.

Over de makers
Jim Deddes (1986) en Jan Hulst (1987), samen Joardy Film, leerden elkaar kennen op de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam en maakten via hun YouTube-kanaal furore met uiteenlopende typetjes en korte sketches. Zij maakten in 2018 voor de VPRO Joardy Season (regie: Giancarlo Sanchez), dat een eervolle vermelding ontving van de jury van de Zilveren Nipkowschijf. In 2019 volgde Joardy Sitcom, ook geregisseerd door Giancarlo Sanchez.

Joardy Season 2 is geproduceerd door HALAL in coproductie met de VPRO. De serie bestaat uit tien delen en is al te zien op YouTube en NPO3.nl.Joardy

NB: De NPO promoot de serie Joardy Season 2 op de startpagina van de NOS, maar noemt daarbij een onjuist uitzendtijdstip. Het programma is zondag 15 mei om 22.19 uur te zien op NPO 3.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen