Jan Kooijman maakt YouTube-serie over dansen in coronatijd
maandag 11 mei 2020

Jan Kooijman maakt YouTube-serie over dansen in coronatijd

Acteur, presentator en danser Jan Kooijman heeft de eerste aflevering van de achtdelige YouTube-serie 1,5 meter DANS online gezet. Kooijman onderzoekt in de serie hoe moeilijk het is om te dansen als je elkaar niet mag aanraken.

Balletdanseres Igone de Jong is te gast in de eerste aflevering. Naast De Jong zullen ook onder anderen dansschoolhouder Lucia Marthas, Floris Bosveld (danser bij Sia en Backstreet Boys), Scapino-leider Ed Wubbe en Alida Dors, de artistiek leider van Theater Rotterdam, te zien zijn in de serie 1,5 meter DANS.

“Ik vind het belangrijk om tijdens de coronacrisis de gevolgen van de anderhalvemetersamenleving voor de danssector te belichten”, aldus Kooijman. “Als danser heb ik ervaren hoe belangrijk het is om elkaar aan te kunnen raken.”

Kooijman laat weten te spelen met de gedachte om volgens het concept van 1,5 meter DANS ook series te maken over de impact van de coronacrisis op andere onderdelen van de culturele sector, zoals theater, film en televisie. Hij wacht voor hij daarover een besluit neemt de reacties op 1,5 meter DANS af.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen