Insight TV duikt in de wereld van esports
dinsdag 29 oktober 2019

Insight TV duikt in de wereld van esports

Vanaf 13 november is de nieuwe serie Modern Day Gladiators te zien op Insight TV, de 4K UHD HDR televisiezender. Het programma is een co-productie met Vice Studios, de productiemaatschappij van Vice. Modern Day Gladiators duikt in de explosief groeiende wereld van esports en introduceert beroemde gamers.

De vierdelige serie geeft een interessante kijk in de snelle wereld van esports nu dit lijkt uit te groeien tot de grootste en meest lucratieve sport van de 21ste eeuw. Kijkers krijgen te zien hoe de gamers trainen en leven en hun grootste gevechten leveren in een digitale arena, onder toeziend oog van duizenden fans. De sport bestaat echter niet alleen uit succesverhalen, faam en rijkdom – de serie neemt kijkers ook mee naar de duistere kant van esports: van gameverslaving tot burn-outs en de vele schandalen uit de industrie die recentelijk aan het licht kwamen.

Het is niet alleen maar rijkdom en roem in de sport, de Modern Day Gladiators krijgen ook te maken met de keerzijde van de medaille. Zo wordt er een enorme druk op succesvolle (en vaak zeer jonge) spelers gelegd. Daarnaast kan het internet ook voor de gaming gemeenschap een slechte en ver van vergevingsgezinde omgeving zijn, vooral voor minderheden.

Frank le Mair, Executive Producer Insight TV: “Modern Day Gladiators wil kijkers de realiteit van esports en de gemeenschap erachter laten zien. De serie volgt topatleten die de weg vrijmaken voor een nieuwe generatie esport-talent, maar belicht ook de keerzijde van de industrie. We hebben een diepgaande en innovatieve serie ontwikkeld die niet alleen interessant is voor esports fans, maar het fenomeen toegankelijk maakt voor een groter publiek op een laagdrempelige manier.”

Modern Day Gladiators
start op 13 november op Insight TV UHD, HD en insight.tv om 21.00 uur.

Bron: Insight TV/BM

Bericht delen