Inschrijvingen BNNVARA Academy 2021/2022 van start
donderdag 1 juli 2021

Inschrijvingen BNNVARA Academy 2021/2022 van start

Vanaf nu kunnen beginnende, ambitieuze mediamakers zich aanmelden voor de BNNVARA Academy 2021/2022. Tijdens dit leerwerktraject van de omroep worden talenten in een halfjaar klaargestoomd tot mediaprofessionals.

Voor de Academy is BNNVARA op zoek naar (online) redacteuren, producers, camjo’s en allround makers. Voor deze laatste groep zoekt BNNVARA creatieve makers die breed inzetbaar zijn als (digitale) contentmaker. Talenten kunnen zich tot en met 8 augustus aanmelden op bnnvaraacademy.nl.

BNNVARA Talentday
Op zaterdag 4 september vindt de BNNVARA Talentday plaats. Op deze dag mag een selectie zijn of haar talenten laten zien aan professionals uit het vak. De allerbesten worden toegelaten tot de BNNVARA Academy. Daar krijgt talent de kans om zich te ontwikkelen tot volwaardig mediamaker, waarbij praktijkervaring en masterclasses hand in hand gaan. Daarbij worden ze begeleid door ervaren professionals uit de eigen organisatie. De talenten gaan direct aan de slag op de redacties van Kassa, 101Barz, Baksteen, Spuiten en Slikken, Vroege Vogels, Kinderen voor Kinderen of op de afdeling Radio.

Traditie
BNNVARA heeft een lange traditie als het gaat om talentontwikkeling. Zowel voor als achter de schermen van BNNVARA en ver daarbuiten hebben vele makers hun roots liggen bij dit interne opleidingstraject. Het bracht BNNVARA-programma’s als BOOS, Drugslab en Club Hub. En ook makers als Amber Kortzorg (Kassa), Emma Wortelboer (Spuiten en Slikken, TIK M AAN), Jurre Geluk (Je Zal Het Maar Hebben), Frank van der Lende (radio-dj 3FM) en Tim Hofman (BOOS, Over Mijn Lijk) startten hun mediacarrière bij de BNNVARA Academy.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Wouter Vellekoop/BNNVARA

Bericht delen