Inschrijven voor KRO-NCRV Radioschool nu mogelijk
vrijdag 30 september 2022

Inschrijven voor KRO-NCRV Radioschool nu mogelijk

Bij de KRO-NCRV Radioschool leer je hoe je de beste radiomaker van nu wordt. Zowel vóór als achter de schermen en natuurlijk online. Krijg workshops en coaching van mensen uit de praktijk, doe direct ervaring op bij de landelijke radio en de beste podcastmakers. Je vergroot je netwerk enorm.

Je krijgt elke week een workshop van mensen uit de praktijk. De onderwerpen variëren van verslaggeving tot stemgebruik, van improviseren tot interviewen en alles daaromheen. Want welke kant je ook op wilt binnen de radio, het helpt enorm als je weet hoe alle disciplines werken.

Ervaring
De deelnemers maken met elkaar het wekelijkse programma De Nacht van KRO-NCRV, op NPO Radio 1. Ze verzorgen daar zelf de inhoud én voeren het uit. Van reportages maken, tot liveverslag, telefonische interviews regelen én regie. Je leert dus écht door gelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Daarnaast maken we podcasts waarbij we kunnen freewheelen en alles uitproberen wat met radio te maken heeft. Bovendien kun je in de zomerperiode meelopen met één van de vele andere radioprogramma’s die de KRO-NCRV maakt.

Netwerk
Je zit midden tussen de redacties van bijvoorbeeld Gijs 2.4, Spraakmakers, De Wild in de Middag, Het Oor Wil Ook Wat, De Staat van Stasse, De Ochtend van 4, Rob & Wijnand en de Ochtendshow, Adres Onbekend, BertOp5 en ga zo maar door. Je mag meelopen met KRO-NCRV-programma’s zodat je kunt ontdekken waar je goed in bent en laten zien wat je al in huis hebt. Plus: je bent welkom bij alle borrels, bijeenkomsten en netwerkgelegenheden van KRO-NCRV. Zo leer je een heleboel interessante mensen kennen. En belangrijker: als je een beetje handig bent, leren ze vooral jóu kennen!

Werk
Deelnemen aan de kosteloze KRO-NCRV Radioschool betekent serieus werk maken van jouw grote droom: een baan als radiomaker. Studenten die jou voor gingen, zijn inmiddels uitgewaaid over heel Hilversum en ver daarbuiten. Een groot deel werkt op dit moment voor en achter de schermen bij de best beluisterde radioprogramma’s van Nederland.

Meer informatie is hier te vinden. Aanmelden is mogelijk tot woensdag 2 november.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen