In Blozende Oortjes gaan tieners in gesprek over seksualiteit
woensdag 25 oktober 2023

In Blozende Oortjes gaan tieners in gesprek over seksualiteit

Van zoenen tot dickpics, en van exposen tot consent: alles rondom seks en seksualiteit komt aan bod in de nieuwe documentaireserie Blozende Oortjes.

Twintig nieuwsgierige en dappere tieners gaan openhartig met elkaar in gesprek over alles waar ze mee te maken krijgen tijdens hun seksuele ontwikkeling. Het zijn rauwe en ongefilterde gesprekken over de eerste keer, gender, verliefd worden, grenzen aangeven, seksualiteit en alles wat daarbij komt kijken.

Samen met regisseur Sophie Dros verkennen de tieners deze spannende onderwerpen vanuit het enige perspectief waar het écht om draait: dat van de jongeren zelf. Op een eerlijke en kwetsbare manier onderzoeken zij de huidige staat van seksuele voorlichting. Het valt daarbij op dat de nieuwe generatie behoefte heeft aan een inclusievere, en vooral seks-positieve insteek. Want praten over seks is niet zo ingewikkeld, je moet het gewoon doen en dan blijkt dat het vooral heel leuk is.

Daarom nemen zij in zes prikkelende afleveringen van 15 minuten de controle over hun eigen seksuele ontdekking en gaan voorbij aan schaamte en taboes. Dit is het programma over seks dat iedere opgroeiende puber altijd al had willen zien. Blozende Oortjes is vanaf maandag 6 november wekelijks te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3, en vanaf woensdag 15 november om 22.40 uur bij BNNVARA op NPO 3. Het is een coproductie van BNNVARA en HALAL.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen