HvA opent campus voor Leven Lang Ontwikkelen in Hilversum
maandag 10 februari 2020

HvA opent campus voor Leven Lang Ontwikkelen in Hilversum

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) opent een campus voor professionals in Hilversum. Door digitalisering en globalisering moeten professionals zich blijven ontwikkelen. De HvA ziet het als haar kerntaak om hier een rol in te spelen.

Het succesvolle HvA-omscholingsprogramma Make IT Work is in 2017 al neergestreken in Hilversum. De stijgende vraag naar scholing voor professionals in de regio en het succes van Make IT Work bieden de kans om de krachten te bundelen en een permanente HvA-locatie te openen. Op de nieuwe HvA-locatie in Hilversum wordt onderwijs aangeboden voor individuele professionals. Daarnaast gaat de HvA actief met organisaties meedenken en aanbod ontwikkelen voor het oplossen van leer- en ontwikkelvragen in de zorg, welzijn, techniek en andere sectoren waarvoor de HvA studenten opleidt.

Gemeente Hilversum is verheugd over de samenwerking met de HvA en ondersteunt de uitbreiding dan ook van harte. Wethouder Wimar Jaeger: “De gemeente heeft veel geïnvesteerd in het vestigingsklimaat van Hilversum. Ik zie de komst van de HvA als een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Tegelijkertijd zie ik de komst van de HvA als een kans om het wonen, werken en leren in Hilversum nog aantrekkelijker te maken en het Media Park door te ontwikkelen tot levendige campus waar studenten en professionals samen leren en ontwikkelen. Ik heb alle vertrouwen in een goede samenwerking met de HvA. Daarmee kunnen we straks heel veel inwoners en bedrijven relevante scholing bieden. Aanbod dat écht aansluit op de behoeften van deze regio en ervoor zorgt dat we krachtiger worden.”

In september starten de eerste deelnemers op de nieuwe onderwijslocatie op de Koos Postemalaan in Hilversum.

Bron: HvA/BM

Bericht delen