Hou je bek en bef me van Merol is 3voor12 Song van het jaar
zaterdag 7 december 2019

Hou je bek en bef me van Merol is 3voor12 Song van het jaar

Merol is de winnaar van de VPRO 3voor12 Song van het jaar met Hou je bek en bef me. Dat is bekend gemaakt tijdens het gelijknamige festival in TivoliVredenburg in Utrecht.

In een tien uur durende uitzending op NPO 3FM werd live afgeteld van #100 naar #1. Na de onthulling van de nummer 1 sloot popster Merol het festival af met haar prijswinnende nummer én doorbraakhit Lekker met de meiden. Al 35 jaar lang kiezen luisteraars, volgers en kijkers van VPRO 3voor12 hun Song van het jaar.

Merol: “Deze prijs is de kroon op een absoluut topjaar voor mij. Ik vind het waanzinnig dat Hou je bek en bef me in het lijstje staat tussen Nirvana, Radiohead en andere legendarische bands. En het eerste Nederlandstalige nummer van een vrouw! Het is een feministisch pamflet geworden en dat in het jaar waarin vrouwen echt de popwereld veroverd hebben: Billie, Lizzo! Uh en ik dus!”

Met de VPRO 3voor12 Song van het jaar is het doorbraakjaar van Merel Baldé alias Merol compleet. Hou je bek en bef me bracht ze uit op Valentijnsdag 2019 als vrouwelijk antwoord op mannelijke muzikanten die over oraal plezier zingen. In Nederland werd het nummer amicaal ontvangen, in België zorgde het voor heel wat ophef.

In het voorjaar deed Baldé een Paradiso Tour langs drie zalen van de Amsterdamse poptempel – die werd vastgelegd in een documentaire. In de zomer speelde ze heel wat festivals plat en in oktober bracht ze een EP uit. Het is de tweede keer dat een vrouwelijke act uit binnen- of buitenland de Song van het jaar wist te winnen, na Krezip in 2000.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen