Het Nachtkastje geeft seksuele voorlichting aan queer vrouwen in Augumented Reality
zaterdag 28 januari 2023

Het Nachtkastje geeft seksuele voorlichting aan queer vrouwen in Augumented Reality

Hoe hebben queer vrouwen op een fijne en leuke manier seks met elkaar? Hoe ziet de vulva er vanbuiten en vanbinnen nou echt uit? En hoe communiceer je met je partner in bed? Het Nachtkastje geeft alle ins and outs over hoe je als queer meisje seks hebt met een ander queer meisje.

Iets waarover LHBTQIA+jongeren doorgaans te weinig leren tijdens seksuele voorlichting op school, want in het klaslokaal is voorlichting vooral gericht op hetero’s en gaat het vaak over soa’s en zwangerschap. Queer jongeren geven seksuele voorlichting op school een 4,2 en BNNVARA vindt we dat dit beter moet.

Daarom heeft het innovatieteam van de omroep Het Nachtkastje ontwikkeld voor mensen die zichzelf niet terugzien in het biologieboek. Vorig jaar lanceerde BNNVARA het eerste lespakket voor queer mannen en nu is Het Nachtkastje uitgebreid met een lespakket voor queer vrouwen. Zoek een veilig plekje op en leer alles over de vulva, standjes, vingertechnieken, consent en over de rol van je hoofd tijdens seks.

Voiceovers Hanna van Vliet (bekend van ANNE+) en Raïsha Zeegelaar (bekend van Spuiten en Slikken) begeleiden je door alles heen met hun stem. Het Nachtkastje, gemaakt in Augumented Reality, kun je hier online gebruiken.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen