Goldband en MEAU grote winnaars 3FM Awards
vrijdag 25 maart 2022

Goldband en MEAU grote winnaars 3FM Awards

Donderdagavond zijn in 013 Poppodium in Tilburg de 3FM Awards 2022 uitgereikt. Goldband en MEAU, die beiden twee awards in ontvangst mochten nemen, zijn de grote winnaars van de avond.

Goldband werd bekroond met een award voor Beste Album en Beste Groep, MEAU ging naar huis met de 3FM Talent Award en Beste Song. Ook Froukje, S10 en Bazart mochten een award in ontvangst nemen voor Beste Artiest en Beste Samenwerking. De Legend Award ging dit jaar naar Kensington voor hun bijzondere bijdrage aan de muziekindustrie. De 3FM Awards werden gepresenteerd door 3FM-dj’s Eva Koreman en Frank van der Lende.

Alle winnaars op een rij:
Beste Album: Goldband – Betaalbare Romantiek
Beste Artiest: Froukje
Beste Groep: Goldband
Beste Samenwerking: Bazart en S10 – Onderweg
Beste Song: MEAU – Dat Heb Jij Gedaan
3FM Talent: MEAU
Legend Award: Kensington

Eerder deze week verraste Bastille de bandleden van Rondé met de Schaal van Rigter, dé 3FM Award voor het meest gedraaide Nederlandse nummer op 3FM van het afgelopen jaar. De band ontving de prijs voor het nummer Hard To Say Goodbye. Tijdens de show werd bekendgemaakt dat Froukje en S10 de nieuwe 3FM Megahit scoren met Zonder Gezicht.

3FM Legend Award voor Kensington
Kensington mocht na een eerbetoon in de awardshow de Legend Award in ontvangst nemen, de juryprijs voor wie een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de muziekindustrie. Het juryrapport is onmiskenbaar positief: ‘Kensington brak record na record en heeft daarmee de lat én mogelijkheden voor Nederlandse artiesten tot een enorme hoogte laten stijgen’. De rockband van Nederlandse bodem is al in 2010 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Al snel is Kensington opgepikt door de grote talkshows en poppodia.

Standing on the Shoulders of Giants
De awardshow werd geopend door Goldband met een cover van Zwart Wit, de grootste hit van hun held Frank Boeijen, gevolgd door Goldbands eigen hit Noodgeval. De opening past bij het thema van de 3FM Awards 2022: Standing on the Shoulders of Giants. Hiermee viert 3FM dat een nieuwe generatie Nederlandse artiesten in coronatijd is opgestaan en klaar is om het podium te bestormen.

Winnaars Weekend op 3FM
Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 maart is het van 06.00 tot 21.00 uur Winnaars Weekend op 3FM. Tijdens deze uren is er veel aandacht voor Nederlandse artiesten en is er ieder uur aandacht voor de winnaars van de 3FM Awards. In de vorm van een track van de winnaars, of een live-optreden uit de awardshow. Op zaterdag 26 maart is er om 23.00 uur een registratie van de 3FM Awards te zien op NPO 3 (NTR). De awardshow is ook terug te kijken op NPO Start en het YouTube-kanaal van 3FM.

Bron: NPO/BM
Foto: Ben Houdijk/NPO 3FM

Bericht delen