Giel Beelen verlegt grenzen in First Dates
vrijdag 14 februari 2020

Giel Beelen verlegt grenzen in First Dates

Valentijnsdag brengt het beste in de makers van First Dates naar boven: er staat namelijk een BN’er-special op het menu. Op de dag van de liefde doen maitre Sergio en barman Victor het restaurant open voor niemand minder dan Mariska van Kolck, Sipke Jan Bousema, Maik de Boer, Yvonne Coldeweijer en last-but-not-least Giel Beelen. BMY sprak met de radio-dj.

En wij maar denken dat je hier totaal niet op zat te wachten.
“Nou, dat was ook oprecht het geval. In mijn radioshow las ik de uitnodiging om mee te doen voor en liet meteen blijken daar geen zin in te hebben. Dat was niet chic om te doen, maar het wakkerde wel wat aan. Mijn nieuwslezer Jeroen vond het, samen met de luisteraars, gek dat ik niet meedeed. ‘Jij durft toch altijd alles?’ zeiden ze. Waarop ik dacht: ‘Fuck it. Why not?!’

Wat heeft het je gebracht?
“In ieder geval een heel bijzondere date. Maar meer mag ik daar natuurlijk niet over zeggen. Het is emotioneel gezien het spannendste wat ik ooit heb gedaan. Ik kende mijn date niet, had er totaal geen gezicht bij. Dat is eng, man! Gelukkig wist zij ook niet wie ze zou treffen. Anders was het misschien één groot starfucker-festijn geworden.”

Wat mag je wél over de date zeggen?
“Haha, nou niet veel. Behalve dat het, ondanks dat je aan alle kanten gefilmd wordt, heel persoonlijk aanvoelt. Het hele mediacircus blijft redelijk achterwege, waardoor ik eigenlijk meer dan ooit mezelf was voor een tv-opname. Nu maar hopen dat ik geen domme dingen heb gezegd.”

En de rekening, heb jij die betaald?
“Dat is dus een heel ding, hè? Vooraf had ik twee afleveringen gezien en viel me meteen op dat ik hier niet te licht over moest denken. Ik nam mezelf voor: ‘No matter what, die betaal ik.’ Ik ben anti splitten, dat doe je niet, dat kan niet. Nooit. En toch maakte mijn date er een ongemakkelijk moment van…”

Waren Victor en Sergio wel lief voor je?
“Ook die waren mij relatief onbekend. Maar toen mijn redactie hoorde dat ik meedeed, zeiden alle vrouwelijke collega’s: ‘OMG, jij gaat Victor ontmoeten!’ En toen ik bij hem aan de bar zat, snapte ik het: ook ik verdronk bijna in zijn blauwe ogen.”

Dan nog even over 2020. Heb je nog speciale ambities?
“Heel veel! Ik ben recent met iets nieuws begonnen: Kukuru. Vorig jaar merkte ik dat je niet alleen je lijf, maar dat je je ook op persoonlijk vlak kunt trainen. Geestelijk. Die zoektocht en dat proces heet Kukuru. Wat daaruit voortkomt, volgt allemaal nog. En wegens succes komt er een tweede seizoen van mijn housepodcast Can You Feel It.”

De First Dates Valentijns-special is op vrijdag 14 februari te zien om 19.25 uur op NPO 3.

Bron: BMY

Bericht delen