FunX Music Awards worden uitgereikt in AFAS Live
maandag 10 februari 2020

FunX Music Awards worden uitgereikt in AFAS Live

Op donderdag 11 juni reikt NPO FunX voor de zevende keer de FunX Music Awards uit. De show is dit jaar groter dan ooit en vindt voor het eerst plaats in AFAS Live in Amsterdam. Maandag heeft FunX-dj Fernando Halman in de ochtendshow Start de kaartverkoop van de FunX Music Awards geopend.

De FunX Music Awards zijn altijd al spectaculair, maar dit jaar pakt de jongerenzender het nog grootser aan. Niels Hoogland, zendermanager NPO FunX: “Het begon ooit voor 500 man in de Oude Zaal van de Melkweg in Amsterdam. Via The Max (Melkweg) en drie edities in Paradiso was verhuizen naar AFAS Live de logische stap om nóg meer mensen de kans te geven bij de uitreiking van de grootste urban muziekprijzen aanwezig te zijn. De FunX Music Awards zijn dit jaar dus ‘bigger & better’ dan ooit!”

Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar de Johan Cruyff Foundation. De samenwerking met de foundation is ontstaan door de YouTube-serie Het Pleintje Van, waarin FunX-reporter Laila Khatiri voetballers interviewde in de wijk waar ze zijn opgegroeid.

De FunX Music Awards zijn de belangrijkste Nederlandse urban muziekprijzen voor de beste dj’s, zangers, MC’s en groepen van eigen bodem. De winnaars worden bepaald door het publiek van NPO FunX. Drie weken lang stemmen zij op hun favoriete artiesten op FunX.nl. Op donderdag 11 juni reikt het jongerenplatform de FunX Music Awards uit in verschillende categorieën waaronder: Artist Of The Year, Best Song en Best FunX Talent. Voor meer informatie zie funx.nl/awards.

Bron: NPO/BM

Bericht delen