Frank Dane over één jaar Ochtendshow en de Spelen in Tokio
woensdag 29 januari 2020

Frank Dane over één jaar Ochtendshow en de Spelen in Tokio

Ruim een jaar geleden nam radio-dj Frank Dane de ochtendshow van Radio 538 over van Edwin Evers. BMY blikt met hem terug en kijkt vooruit, naar onder andere zijn debuut tijdens de Olympische Spelen in Tokio.

Hoe gaat het?
“Ja, goed! Heel goed! Ik ben gewoon ontzettend dankbaar dat de 538-luisteraar, na 21 jaar Edwin Evers, ons een kans heeft gegeven. Ze gunnen het ons. Dat was natuurlijk lastig te voorspellen in het begin, maar we zijn tevreden met de luistercijfers.”

Waar ligt dat aan denk je?
“Ik denk omdat de chemie in ons team écht top is. En chemie maakt een goed programma. Het is nog geen dag voor mij een opgave geweest om de show te presenteren. Terwijl het veel discipline van je vergt: op tijd eten, vroeg naar bed, veel slapen, het nieuws volgen.”

Je hebt de ochtend ooit ‘dé plek waar je wilt zitten als radiomaker’ genoemd. En dan mag je ook nog naar de Spelen in Tokio. Het maximaal haalbare?
“Dat is natuurlijk waanzinnig. Sowieso de grootste kers op de taart wat 2020 betreft. Het nieuws rond de Spelen beheerst het nieuws op een vrij dominante manier. Normaal is het een beetje een ver-van-je-bed-show, maar door daar met de studio te zitten, halen we het voor de luisteraar dichterbij. Het nieuws loopt letterlijk bij je naar binnen.”

Waar kijk je het meest naar uit?
“Ik vind het geweldig om straks de succesvolle, maar ook minder succesvolle, atleten te gast te hebben. Op tv krijgen ze maar kort de tijd om te reageren op hun prestatie, maar voor de radio heb je echt even de tijd met ze. Ze kunnen bij je leeglopen. Dat vond ik toen Edwin het nog deed al zo ontwapenend. Hopelijk lukt dat bij mij ook.”

Als jij de Ochtendshow in Tokio presenteert, is het daar 7 uur later dan in Nederland. Hoe ga je daarmee om?
“Dat is natuurlijk best gek. En terwijl ik dit zeg, besef ik dat ik sowieso nooit eerder in het buitenland een show heb gemaakt. Maar we zullen ons moeten aanpassen aan het Nederlandse ritme. Een beetje gas terug nemen voor de luisteraars die net hun ogen open doen en enigszins rustig willen opstarten. Ik moet niet door de studio stuiteren.”

Je mist wel de eerste verjaardag van je zoontje.
“Daar kwam ik ook achter toen ik de data zag… Ole is jarig als wij in Tokio zitten. Tsja, dat was even slikken. Nu moeten we iets anders verzinnen, misschien Facetimen of ze komen tóch hierheen en plakken we er een vakantie achteraan.” 

Heb je verder nog doelen of dromen voor 2020?
“Het klinkt heel truttig, maar ik ben oprecht heel gelukkig met hoe alles nu gaat. Hopelijk blijft iedereen gezond en mogen we deze show van 538 nog heel lang doen, zo lang mogelijk.”

De 538 Ochtendshow met Frank Dane vanuit Tokio is vanaf maandag 27 juli tot en met vrijdag 7 augustus te horen op Radio 538.

Bron: BMY

Bericht delen