Filmmakers zonder vrees gezocht voor het eerste Fear Horror Short Festival
zondag 3 september 2023

Filmmakers zonder vrees gezocht voor het eerste Fear Horror Short Festival

Het Prime Video-horrorkanaal FEAR zoekt talent in Nederland en België en biedt daarvoor een huiveringwekkend mooi podium. Filmmakers kunnen tot 30 september hun korte film insturen voor de allereerste editie van het Fear Horror Short Festival.

Behalve kans op het prijzengeld en roem worden hun films door een groot horror liefhebbend publiek gezien. De vakjury deelt ook awards uit aan de beste acteurs, soundtrack en concept. De insteek is kort maar krachtig: bloederig, verontrustend, zenuwslopend, origineel of komisch.

FEAR, het horror-kanaal op Prime Video, is niet bang een bijzondere wedstrijd op poten te zetten. Met meer dan 300 films bezorgt het de abonnees angstzweet en een hele vermakelijke filmavond. Het aanbod groeit maandelijks, maar dankzij de inzendingen voor het Fear Horror Short Festival 2023 nog wat meer. Want alle inzendingen worden in volle glorie vertoond op FEAR, mits ze voldoen aan de specificaties. Inzenden van de film kan tot 30 september via deze link.

Daarnaast zijn er geldprijzen voor de drie beste films en trofeeën te winnen voor beste acteur, actrice, soundtrack, poster en concept. Die worden bepaald door een vakjury van kenners en horrorfanaten, onder aanvoering van voorzitter en festivallegende Jan ‘Mr. Horror’ Doense, Nachtvlinder Frank Mulder, Schokkend Nieuws-hoofdredacteur Julius Koetsier, filmproducent Monique van Kessel en entertainment specialist Helmut Ramak.

De ingezonden film moet origineel/eigen werk zijn met een lengte van minimaal 5 en maximaal 20 minuten. Voertaal mag Nederlands of Engels zijn. Het thema is horror/thriller, maar dat is natuurlijk zo breed als je zelf wilt. Van een botte-bijl-seriemoordenaar tot een romantisch zombiezwijmeldrama, van een hilarische Halloween-spoof tot een kindvriendelijke slasher of een muzikale exorcisme: de enige beperking aan de genregrens is de fantasie van de maker.

Er zijn wel regels en eisen verbonden aan de film. Voor alle wedstrijdvoorwaarden, de technische details waaraan de ingezonden film moet voldoen en voor inschrijvingen, zie de website.

Over FEAR Channel
FEAR is een Prime Video kanaal gespecialiseerd in horrorfilms in verschillende subgenres. Bij FEAR kun je horror vanuit de hele wereld bekijken, met in het aanbod zowel nieuwe films als klassiekers. FEAR blijft weg van de platgelopen paden van ‘het beste in horror’ en levert een dwarsdoorsnede van het wereldwijde horroraanbod. Een abonnement op FEAR kost € 3,99 per maand, en er is een gratis proefperiode van twee weken.

Bron: FEAR/BM

Bericht delen