Fenna Ramos stroomt over van ambitie
woensdag 18 december 2019

Fenna Ramos stroomt over van ambitie

Fenna Ramos (28) verovert langzaamaan alle kinderhartjes als presentatrice voor NPO Zappelin. In 2018 maakte ze haar debuut op de publieke omroep, recent was ze te zien in bioscoopfilm Misfit 2 en in het Zapp Sinterklaasfeest. BMY sprak met haar.

Hoe gaat het? En waar ben je nu druk mee?
“Het gaat supergoed! We zijn net klaar met de opnamen voor Zin in Zappelin. Maar 2020 is alweer helemaal volgepland hoor! Seizoenen 3, 4 en 5 worden dan gedraaid. Dat is natuurlijk heel positief, het is fijn dat het zo goed ontvangen wordt. En ik ben ook erg blij met de groei van Zappelin op YouTube. Begin van het jaar zaten we op 180.000 abonnees en nu tikken we al bijna de 600.000 aan.”

Volgens mij zit jij prima op je plek.
“Zeker! Ik voel me hier thuis. Al heb ik natuurlijk ook meer ambities. Ik zou ook weleens programma’s voor volwassen maken of juist over meer maatschappelijke thema’s. Die kant wil ik van mezelf laten zien. Dat komt er nu bij Zappelin niet altijd uit. Ik vind kindertelevisie heel leuk en hoop dat nog heel lang te mogen doen, maar wil me daarbuiten ook ontwikkelen.”

Terugkijkend op 2019, waar ben je het meest trots op?
“De groei die ik heb gemaakt bij de NPO en AVROTROS, vooral op het gebied van presenteren. Eerst deed ik één programma, nu al vier. Daar ben ik blij mee en dankbaar voor. Ik kom oorspronkelijk uit de musicalwereld, ben daarna gaan acteren en nu presenteer ik vooral. Dat laatste was helemaal nieuw voor me. Het was in het begin hartstikke spannend. Maar ik ben het gewoon gaan doen en kijk er heel goed op terug. Ik kan nog steeds leren en groeien in die rol, maar het gaat me steeds beter af. In 2019 mocht ik voor de tweede keer in de huid van Esmee kruipen voor de bioscoopfilm Misfit 2. Leuk om te zijn dat hierdoor de oudere broers en zussen van de Zappelin-kijkers stiekem ook een foto met mij willen maken.”

Wat zijn je doelen voor volgend jaar?
“Zappelin bestaat dan 20 jaar en dus zijn er plannen voor een theatershow. Maar ik ga ook een individuele kindershow maken. Daar is best veel vraag naar vanuit particulieren in het land. Je kunt me dan boeken voor braderieën of bedrijfsfeesten. Dat zijn we nu aan het ontwikkelen. En ik hoop in 2020 weer in een film te mogen spelen of een stem voor een grote bioscoopproductie te kunnen inspreken.”

Bron: BMY
Foto: Kim van Aalderen

Bericht delen