Fajah Lourens: “Dit wordt het grootste wat ik ooit deed”
zondag 16 februari 2020

Fajah Lourens: “Dit wordt het grootste wat ik ooit deed”

Het is alweer 18 jaar geleden dat Fajah Lourens doorbrak als Yasmin in Goede Tijden, Slechte Tijden. Maar toen dat eenmaal gebeurde, was er geen houden aan. Langzaam verdween het acteren naar de achtergrond, stortte ze zich op een bestaan als dj, ontwikkelde Fajah liefde voor fitness en gezond eten en bracht ze onder de naam Killerbody een succesvolle boekenreeks op de markt.

En nu ben je tóch weer terug als actrice. De cirkel is rond?
“Nou, het was in ieder geval een heel toffe ervaring om in de film Suriname te spelen. En de kers op de taart is dat je voor zo’n klus naar het buitenland mag. Een groot voordeel daarvan is dat je je helemaal op je rol kunt focussen. In Nederland word je toch sneller afgeleid, omdat je daar ook je andere werk en de kids hebt.”

Waarom heb je zo lang geen andere rollen gespeeld?
“Dat was toch een beetje uit noodzaak geboren. Kijk, je krijgt in Nederland als actrice gewoon niet goed betaald. Daarom besloot ik me op andere projecten te richten. Zoals mijn carrière als dj en later de Killerbody-boeken.”

Heb je de filmwereld gemist?
“Niet per se. Al vond ik het oprecht heel leuk om het weer op te pakken. Voor Suriname had ik weinig voorbereidingstijd. Ik heb snel het script doorgelezen, mezelf een accent aangemeten en toen begonnen de opnamen al.”

Ben je trots op het resultaat?
“Zeker! Al vind ik mijn Surinaams niet heel goed uit de verf komen. Haha, ik hoor nog steeds veel Nederlands in mijn spraak terugkomen!”

Imanuelle Grives was eigenlijk gecast voor jouw rol, maar werd opgepakt met drugs op zak. Hoe heb jij dat beleefd?
“Ik heb me daar niet mee beziggehouden en me gewoon op de rol gericht. Ik ken Imanuelle vrij goed en heb superveel respect voor haar. Ze is een geweldige actrice, maar compleet anders dan ik. Ze is qua spel veel uitbundiger, brutaler en heeft amper gêne. Ik bewonder haar enorm.”

Suriname is vanaf 20 februari te zien in de Pathé-bioscopen. Gaan we jou vanaf nu ook vaker op het witte doek zien?
“Het smaakt zeker naar meer! Maar dit jaar niet. Ik heb recent een food line opgericht die nu ook in de supermarkten wordt aangeboden. Dat is het grootste wat ik ooit heb gedaan en daar kan ik gewoon even geen projecten naast doen. Het wordt superspannend, maar ik heb er enorm veel zin in.”

Bron: BMY

Bericht delen