Every Media maakt YouTube-serie Anne Frank Videodagboek
dinsdag 31 maart 2020

Every Media maakt YouTube-serie Anne Frank Videodagboek

Wat als Anne Frank voor haar 13e verjaardag een mobiele telefoon had gekregen in plaats van een dagboek? Met die gedachte liet de Anne Frank Stichting de YouTube-serie Anne Frank Videodagboek maken. Daarin schrijft Anne niet, maar vlogt ze over de periode in het Achterhuis. De eerste twee afleveringen staan inmiddels online.

Het videodagboek is gemaakt door Every Media in samenwerking met de Anne Frank Stichting. Jongeren lezen minder dan vroeger, maar kijken juist veel online video’s. De 13-jarige actrice Luna Cruz Perez neemt daarom de vlogcamera ter hand en speelt op die manier een Anne waarmee veel leeftijdsgenoten zich kunnen identificeren.

“Het Anne Frank Videodagboek is één op één, persoonlijk en indringend”, zegt algemeen directeur Ronald Leopold. “Anders dan films over Anne Frank, waarin ze vaak gespeeld wordt door oudere actrices en met perspectief van buitenaf, nodigt Luna met haar camera uit om op een directe manier verbinding te maken met het meisje Anne.”

Jacqueline van Maarsen, de inmiddels 91-jarige vriendin van Anne Frank, is enthousiast over het project. “Door het dagboek te vervangen door een camera kunnen jonge mensen zich goed verplaatsen in de situatie van toen, de tijd waarin Anne Frank leefde. Ik moest wel even wennen aan het idee, maar ik vind het goed dat het verhaal van Anne Frank naar de moderne tijd is gebracht.”

Het videodagboek bestaat uit vijftien afleveringen. De serie is Nederlands gesproken, maar wordt ondertiteld in het Engels, Duits, Spaans en Portugees.

Bron: NOS/BM
Foto: Anne Frank Huis/Ray van der Bas

Bericht delen