Eva Cleven krijgt eigen programma op NPO 3FM
vrijdag 10 juli 2020

Eva Cleven krijgt eigen programma op NPO 3FM

Eva Cleven krijgt haar eerste programma op NPO 3FM. De FunX-deejay presenteert vanaf 5 september op zaterdagavond het programma Club Cleven op 3FM, voorheen Club Carter. Cleven neemt hiermee het stokje over van Sagid Carter.

Club Cleven, een programma van de VPRO, gaat elke zaterdagavond tussen 22.00 tot 00.00 uur een actuele mix brengen van wat er op de moderne dansvloer te horen is. Lowlands’ X-Ray, clubavonden in TivoliVredenburg, Encore in De Melkweg, maar af en toe ook een feesttent in Limburg. Eva covert samen met de luisteraar het Nederlandse uitgaansleven.

Eva werkte al eerder samen met de VPRO en 3voor12. Ze deed een aantal jaren verslag van verschillende muziekfestivals als Lowlands, Down The Rabbit Hole, WOO HAH! en Best Kept Secret. Ook werkte ze voor 2Doc, waar ze onder andere documentairemakers interviewde tijdens IDFA.

Eva Cleven: “Omdat ik al eerder met 3voor12 heb gewerkt weet ik dat wij een goede match zijn. Ik hou van de manier waarop 3voor12 de muziek in de volle breedte benadert: met de onderliggende gedachte mensen kennis te laten maken met iets wat nieuw voor ze is. Dat trekt me heel erg aan in het werken voor de VPRO en 3FM. Ik ben blij dat ik voor jongerenmerken als FunX en 3FM mag werken, daar ben ik van toegevoegde waarde en voel ik me thuis.”

Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: “Eva Cleven is een enorm veelzijdig programmamaker. Zowel op radio als op tv weet ze met haar bruisende persoonlijkheid het publiek te raken. Tel daar haar liefde voor muziek, enthousiasme en radio-ervaring bij op en we kunnen niet anders dan concluderen dat ze een aanwinst is voor 3FM.”

Eva Cleven groeide al dansend en zingend op, leerde dubbele pirouettes op de dansacademie en studeerde muziekwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. De liefde voor radio kwam tijdens haar stage bij Radio 6. Eva is sinds 2015 dj bij radiostation FunX. Hier presenteert ze de middagshow FunX Fresh. Voor de NTR presenteert Eva Het Klokhuis. Ze won de Philip Bloemendal Prijs 2016 voor aanstormend journalistiek presentatietalent en in 2017 de Marconi Award voor aanstormend talent.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen