EO zoekt radiotalent voor NPO 3FM
maandag 2 maart 2020

EO zoekt radiotalent voor NPO 3FM

Droom je ervan radiopresentator te worden? Dan is dit je kans! Want voor NPO 3FM zoekt de EO jong radiotalent. Noëlle Beyne en Timo Kamst van opleidingsplatform NPO Campus én NPO 3FM-dj Joram Kaat vertellen wat het radiovak zo mooi maakt. “Radio maken is iets magisch.”

“Wanneer je in de studio achter de microfoon staat, kun je mensen met je stem meenemen naar een andere wereld”, vertelt Noëlle Beyne. “Radio is een intiem medium. Als je elke ochtend naar hetzelfde programma luistert, vind je het vervelend als ‘jouw’ dj op vakantie is.” Timo Kamst vult aan: “Je bouwt als presentator en luis­teraar een soort onzichtbare vriendschap op. Dat klinkt gelikt en Amerikaans, maar het is wel wat je doet.”

“Met radio kun je mensen helemaal meenemen in iets wat jij creëert. Je kunt iemands fantasie prikkelen”, vindt Joram Kaat. Zelf was hij acht jaar geleden student op de campus. “Ik vind het leuk dat je echt contact hebt met de luisteraars. De zondag voor Valentijnsdag vertelde een luisteraar mij bijvoorbeeld dat hij op valentijn een meisje wilde gaan vertellen dat hij verliefd op haar is. Uiteindelijk gaven meerdere luisteraars hem tips over hoe hij dit het beste kon aanpakken.”

Radiotalenten krijgen op de campus de kans het radiovak in zo’n twee jaar te leren, van presentatievaardigheid tot studiotechniek. Maar wat maakt een radio­presentator goed? “Dat antwoord zoek ik al jaren”, grapt Joram. “Het belangrijkste is dat je jezelf bent. Radiomomenten die ik bijzonder vind, zijn altijd momenten waarop een dj of luisteraar geraakt wordt. En je raakt iemand door kwetsbaar en eerlijk te zijn.”

Kijk hier voor meer informatie.

Bron: EO/BM

Bericht delen