EO lanceert podcast Seks met Sokken
vrijdag 28 augustus 2020

EO lanceert podcast Seks met Sokken

De EO en NPO Radio 1 hebben een nieuwe podcast uitgebracht: Seks met Sokken. In de zevendelige podcastserie gaat relatiecoach Cocky Drost met uiteenlopende gasten in gesprek over seks.

In de eerste aflevering spreekt Drost met psycholoog en seksuoloog Goedele Liekens over de moeizame communicatie tussen geliefden over seks. Met deze podcast wil de EO openheid creëren en een bijdrage leveren aan eerlijke gesprekken over seks.

In open, persoonlijke gesprekken vertellen Cocky Drost en haar gesprekspartners hoe ze (verschillend) tegen een thema aankijken. Al pratend zoekt Drost in de podcast naar een evenwichtige balans tussen seks en liefde. “Ik zie vaak twee uitersten: seks als pretpark en seks als een gesloten hofje”, vertelt de relatiecoach. “Er is genoeg informatie over seks te vinden, maar dat is anders op het gebied van liefde en seks en de ideale combinatie van die twee. Terwijl de factor liefde van seks juist iets anders maakt, iets echt intiems dat verbindt.”

Moeizame communicatie
Dat écht praten over seks niet eenvoudig is, komt al in de eerste aflevering aan bod. “Over seks wordt zogenaamd makkelijk gepraat”, zeggen Cocky Drost en Goedele Liekens. “Maar als het gaat over wat je lekker vindt en wat je raakt – ook in de liefde – dat wordt er nog altijd moeilijk over gepraat. Over wat seks met je doet. Het is makkelijker om erover op te scheppen.”

‘Meer dan een pretpark’
Drs. Cocky Drost studeerde Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Utrecht en is sinds 2011 werkzaam als relatiecoach. Ze hoopt dat luisteraars van de podcast gaan nadenken over de rol van seks in hun liefdesleven. “Hoe seks je kan verbinden, je relatie kan verdiepen, de chemie er weer in kan brengen en hoe leuk dat is. Maar ook dat seks echt veel meer is dan het beeld van een pretpark waarin je vooral maar in de attracties moet gaan zitten die jou aanspreken. Omdat bij seks een ander is betrokken.”

Biologie, exclusiviteit en porno
Elke vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van Seks met Sokken. De komende weken spreekt Drost onder meer met gedragsbioloog Patrick van Veen (Married at First Sight) over de biologische werking van seks. Verder vertellen De Sekszusjes over schaamte en ‘ja’ zeggen. En met predikant/schrijver Oscar Lohuis behandelt Drost onderwerpen als exclusiviteit en wachten met seks. Andere gasten zijn seksuoloog en therapeut Wim Slabbinck, vlogger en schrijver Marith Iedema en verslavingscounselor Chris Knorren.

De podcast Seks met Sokken is te beluisteren via de website van NPO Radio 1, Google Podcasts en iTunes.

Bron: EO/BM

Bericht delen