EO lanceert podcast over moeite met zwanger worden
dinsdag 2 november 2021

EO lanceert podcast over moeite met zwanger worden

In deze Week van de vruchtbaarheid komt de EO met een persoonlijke podcast waarin presentator Anne-Mar Zwart in gesprek gaat over iets waar we het allemaal liever niet over willen hebben: zwanger worden, als dat niet zo makkelijk gaat.

In deze podcast met de titel Willen jullie geen kinderen? probeert ze het taboe te doorbreken en vertelt ze openhartig over haar eigen vruchtbaarheidstraject. De podcast is gemaakt in samenwerking met het EO-vrouwenplatform EVA.

Anne-Mar weet uit eigen ervaring hoe emotioneel het kan zijn om over dit onderwerp te praten. Haar weg om zwanger te worden was zwaar en ging via een ICSI-behandeling. In Willen jullie geen kinderen? gaat ze in gesprek met verschillende bekende en onbekende Nederlanders over hun persoonlijke ervaringen en gaat ze op onderzoek uit bij een fertiliteitsarts. Klopt het dat Nederland steeds onvruchtbaarder wordt?

Eenzaam
Anne-Mar over de podcast: “Het idee voor de podcast ontstond toen ik op Instagram openlijk vertelde over mijn ICSI-behandeling. Ik kreeg daar heel veel positieve reacties op. Mensen vonden het fijn om te lezen en gaven aan dat zij hun eigen traject als eenzaam hadden ervaren. Door deze reacties merkte ik dat het onderwerp zwanger worden of het nog niet zijn nog steeds met veel spanning is omgeven.”

Met de podcast hoopt de EO het gesprek te openen, zodat stellen zich minder eenzaam voelen. De eerste twee afleveringen van Willen jullie geen kinderen? zijn vanaf nu te beluisteren via de bekende streamings-apps en op eo.nl/podcasts.

Bron: EO/BM

Bericht delen