EO-Jongerendag trekt 15.000 bezoekers
zondag 12 juni 2022

EO-Jongerendag trekt 15.000 bezoekers

In een stampvol Ahoy in Rotterdam waren zaterdag bijna 15.000 jongeren bij elkaar voor optredens van christelijke artiesten zoals Grammy-winnaar Lecrae, Sterre Koning en Marc Floor.

Het was de 46e editie van de EO-Jongerendag, georganiseerd door EO BEAM, de jongerencommunity van de EO. Alle plekken waren gevuld, waaruit blijkt dat de behoefte van jongeren om samen hun geloof te delen en je daarin niet alleen te voelen onverminderd hoog is.

Positieve woorden
Het thema van dit jaar was Speak Life, over de kracht van woorden. Een belangrijk en actueel thema, volgens EO-presentator Joram Kaat. “Elke dag spreken we duizenden woorden, online en offline. Wat nou als we die woorden bewuster gaan gebruiken? Ervoor kiezen om positief te spreken over onszelf en de mensen om ons heen. Juist in deze tijd waarin iedereen zijn oordeel binnen no-time deelt op sociale media.”

Populair onder christenen
De EO-Jongerendag bestaat sinds 1975 en is het grootste christelijke evenement in Europa. In Nederland is het al vele jaren een vaste waarde voor christelijke jongeren. Bezoekers kunnen rekenen op een mix van topartiesten en bevlogen sprekers. Het evenement was de hele dag live online te volgen via de website eojongerendag.nl. De finale met DJ Saint-Louis en Lindz West is hieronder te zien.

Bron: EO/BM

Bericht delen