Emma Heesters wint MTV EMA Best Dutch Act award
vrijdag 6 november 2020

Emma Heesters wint MTV EMA Best Dutch Act award

MTV heeft donderdagavond Emma Heesters gekroond tot de winnaar van de MTV EMA Best Dutch Act award. De zangeres, die vorig jaar nog werd uitgeroepen tot de allereerste MTV Push artiest van het jaar, heeft in aanloop naar de bekendmaking de meeste stemmen binnen weten te halen en hiermee haar collega’s Bilal Wahib, Davina Michelle, Suzan & Freek en Tabitha verslagen.

Het is de eerste keer in tien jaar tijd dat een vrouwelijke artiest er met de MTV Best Dutch Act award vandoor gaat. De laatste keer dat dat gebeurde, was in 2010 toen Caro Emerald onder meer The Opposites en Stromae versloeg en er met de Best Dutch/Belgian Act award vandoor ging. Voorgaande jaren ging de felbegeerde prijs naar artiesten als Snelle, Jack Shirak, Lil’ Kleine, Broederliefde en Kensington.

Emma Heesters wordt als winnares een jaar lang gepusht via de platformen van MTV. Daarnaast gaat zij, samen met de winnaar van volgend jaar, mee naar de main show van de 2021 MTV EMAs.

2020 MTV EMAs
Aanstaande zondagavond 8 november weten we ook welke internationale artiesten er met de rest van de prijzen vandoor gaan. Lady Gaga, BTS en Justin Bieber maken de meeste kans op een award. Gedurende de avond vinden er optredens plaats van Sam Smith, Alicia Keys, Zara Larsson, Little Mix, David Guetta, Doja Cat en vele anderen. Little Mix is de host van de avond. De 2020 MTV EMAs zijn op zondagavond 8 november wereldwijd vanaf 21.00 uur te zien op MTV. De pre-show start om 20.00 uur.

Bron: ViacomCBS Networks/BM
Foto: Lisa Wals/MTV

Bericht delen