Eindexamenspreekuren voor alle niveaus bij NOS Stories
zondag 31 maart 2024

Eindexamenspreekuren voor alle niveaus bij NOS Stories

Ruim 190.000 scholieren duiken weer met hun neus in de boeken voor het belangrijkste moment van hun schooltijd: het eindexamen. Daarom organiseert NOS Stories ook dit jaar samen met de beste docenten uit het land de NOS Stories Eindexamenspreekuren op YouTube.

Het is een lastminute hulplijn voor examenleerlingen om hun kennis te checken en de laatste dringende vragen te stellen. De NOS Stories Eindexamenspreekuren zijn er voor leerlingen van vmbo basis tot aan vwo.

Een deel van de video’s is vanaf nu te vinden op YouTube. De live spreekuren zijn van 13 tot en met 26 mei te zien. De presentatie wordt gedaan door Maxime de Vries en Rayen Halfhide. Hoe ziet zo’n biologie-examen er eigenlijk uit? Welke leesstrategie kan ik het beste toepassen tijdens mijn examen Nederlands? En hoe reken ik ook alweer getallen om naar andere eenheden in een wiskundevraagstuk? Dit en meer wordt per examenvak door twee docenten besproken in de spreekuren voor vmbo bb en kb. Voor deze schoolniveaus zijn er spreekuren van de vijf populairste examenvakken: Nederlands, Engels, wiskunde, biologie en economie. Daar worden de meest gestelde vragen van examenleerlingen beantwoord.

In de live spreekuren voor vmbo, havo en vwo geeft een docent uitleg op een bord, terwijl de andere docent in de chat vragen van kijkers beantwoordt. Een ideale uitkomst voor leerlingen om dat ene lastige stukje stof toch nog onder de knie te krijgen en de volgende dag vol vertrouwen het examen in te gaan.

Vorig jaar wisten de eindexamenkandidaten de NOS Stories Eindexamenspreekuren goed te vinden: de spreekuren samen kregen meer dan 1,3 miljoen views. De wiskundespreekuren waren met regelmaat trending op YouTube en er werden talloze comments geplaatst onder de video’s.

Bron: NOS/BM

Bericht delen