Dutch Media Week 2020: podium voor talent
vrijdag 25 september 2020

Dutch Media Week 2020: podium voor talent

Student met interesse in de creatieve sector? Beginnend maker met grote ambities? Tijdens Dutch Media Week krijgt (jong) talent van 5 tot en met 9 oktober de mogelijkheid het netwerk uit te breiden en een podium te pakken! Samen met vele partners wordt creativiteit gestimuleerd, wordt een brug geslagen tussen werkveld en talent en worden jonge makers uitgedaagd.

All about networking
Een vliegende start van een carrière begint bij het vinden van de juiste baan. Mediastages speelt hier, samen met BMYoung, op in door het aanbieden van een digitale stagemarkt, met dagelijkse masterclasses en talkshows gedurende Dutch Media Week. Op deze manier komen bepalende Nederlandse mediabedrijven in contact met ambitieuze studenten en afgestudeerden.

Stimulans voor creativiteit
Zet een tiental young professionals bij elkaar, geef ze een complex IT-vraagstuk van een media-bedrijf en je krijgt een spannende media-hackaton. Media Perspectives daagt starters tijdens de Media Hack Day uit om hun creativiteit in te zetten en zo bij te dragen aan nieuwe ontwikkelingen in de media-industrie. Daarnaast gaat XR lab de uitdaging aan om live een game te bouwen tijdens 24h Game Jam. Ieder team krijgt dezelfde ingrediënten op het gebied van immersieve technologie met als extra moeilijkheidsgraad: het publiek die de richting van de game kan sturen. Speel jij mee?

Tot slot daagt BMYoung studenten uit om hun idee voor een nieuwe mediaproductie te pitchen aan de bazen van de drie grote televisiezendergroepen tijdens de BMYoung Creative Cup. Wiens idee wordt uiteindelijk gerealiseerd?

Vier talent!
Natuurlijk zijn er ook ontzettend veel makers hard op weg om naam te maken binnen de media-industrie. Voor deze jonge talenten reikt BMYoung op 7 oktober de Mediatalent van het Jaar award uit. Wie treedt er dit jaar in de voetsporen van Niels Lodeweges, eindredacteur van EndemolShine-platform Legends of Gaming NL? Bovendien nemen leerlingen van het Mediacollege Amsterdam op woensdag de techniek over in de talkshow studio van Dutch Media Week, organiseren Inholland studenten een Student Night in Beeld en Geluid Den Haag in samenwerking met #SMWNL én maken Inholland studenten dagelijks eigen radioprogramma.

Bron: Dutch Media Week/BM

Bericht delen