Driedelige documentaireserie over Famke Louise bij Videoland
zaterdag 7 november 2020

Driedelige documentaireserie over Famke Louise bij Videoland

Voor de nieuwe driedelige Videoland-documentaireserie Famke Next is Famke Louise een jaar lang gevolgd door maker June te Spenke. Het is een therapeutisch jaar gebleken waarin Famke besluit af te rekenen met demonen uit het verleden.

Ook laat ze zien hoe kwetsbaar ze is als ze probeert om te gaan met haar dagelijkse struggles. De documentaire toont haar zoektocht om zichzelf dag in dag uit opnieuw uit te vinden in een wereld waar ze eigenlijk nooit offline kan zijn en moet blijven presteren, terwijl ondertussen heel Nederland met Famke meekijkt tijdens de weg naar volwassenheid.

Famke wil de regie over haar carrière gaan nemen. In het verleden liet ze zich leiden door meningen van anderen. Lukt het haar een zelfstandige vrouw en artiest te worden? De driedelige documentaire Famke Next is vanaf dinsdag 10 november te zien bij Videoland.

Maker June te Spenke: “Tijdens het kijken van de vorige documentaire over Famke Louise vroeg ik mij als mens af wat er nog meer achter Famke schuilde, ik kreeg niet echt hoogte van haar en bleef nog met veel vragen achter. Nadat ik al een half jaar met haar filmde, brak ik eindelijk door haar muur. Mijn doel om deze docu te maken is dat Famke met zo’n groot platform zoveel mensen bereikt en hen kan insprireren om je kwetsbaarheid niet te verbergen, maar je angsten uit te spreken.”

“Ik vind Famke heel erg dapper dat ze zich nu eindelijk durft uit te spreken over hetgeen haar is overkomen. Ik wil de ziel laten zien van een jonge vrouw onderweg naar zelfstandigheid in de spotlights. De struggles die ze doormaakt om zichzelf keer op keer opnieuw uit te vinden. Kan ze zichzelf vernieuwen en haar eigen koers blijven volgen, of laat ze zich van haar eigen pad en visie afbrengen?”

Famke Meijer: “De reden waarom ik aan deze documentaireserie heb meegewerkt is dat veel mensen mij denken te kennen, maar zij zien natuurlijk alleen Famke Louise en niet wie ik in het dagelijkse leven echt ben. Ook ik ben iemand die net zoals ieder ander tegen dingen aan loopt in het leven. Dingen die mij vormen tot wie ik ben. Ik wil graag die kant ook van mij meer openstellen en Famke Meijer laten zien in plaats van Famke Louise.”

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen