Documentaireserie over voormalig lachgaskoning Deniz Üresin
dinsdag 1 februari 2022

Documentaireserie over voormalig lachgaskoning Deniz Üresin

Deniz Üresin is de lachgaskoning van het uitgaansleven. Een tijd lang weet hij veel geld te verdienen met de legale verkoop van lachgas, zich niet bewust van de gevaren en gevolgen hiervan. Het geld stroomt binnen en zijn aanzien binnen het uitgaansleven stijgt.

Als Hamza, zijn beste vriend en medegebruiker, plotseling overlijdt in zijn slaap en andere gebruikers ernstig ziek worden door lachgas wil Deniz definitief stoppen met zijn lucratieve handel en wil hij zijn leven beteren. Wie wil hij zijn ten opzichte van zijn vriendin en familie in Turkije en Nederland?

De strijd met de demonen uit zijn verleden, met een dwangsom van 1 miljoen euro en met de vraag ‘hoe nu verder?’, worden blootgelegd in de driedelige documentaireserie Lachgaskoning Deniz – The Afterparty. Deniz komt onder andere in de gevangenis terecht en vertelt over zijn turbulente jeugd. De documentaireserie is vanaf vrijdag 4 februari in zijn geheel te zien bij Videoland.

De serie maakt deel uit van de projecten van de Videoland Academy. De regie is in handen van Marthe Naber Heuer en de documentaireserie is geproduceerd door Totem Media. De Videoland Academy wil een nieuwe lichting makers de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk waarin ook commerciële belangen een rol spelen.

Regisseur Marthe Naber Heuer: “De strijd van Deniz om gezonder te willen leven als koning van het uitgaansleven is een interessante ontwikkeling waar veel jonge mensen zich in zullen herkennen. Dat hij worstelt met zijn imago en identiteit vind ik iets heel menselijks en het is mooi om te zien dat hij zijn gedrag wil veranderen voor zijn familie en zijn overleden beste vriend Hamza. Ik hoop dat kijkers gaan inzien dat een gekleurde lachgas ballon niet zo onschuldig is als het lijkt.”

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen