Documentaireserie over Lil’ Kleine vanaf 19 januari op Prime Video
dinsdag 16 januari 2024

Documentaireserie over Lil’ Kleine vanaf 19 januari op Prime Video

Het leven van de controversiële Nederlandse rapper Lil’ Kleine (Jorik Scholten) wordt onderzocht in de documentaireserie Jorik die vanaf 19 januari te zien is op Prime Video.

De documentaire geeft unieke inzichten in het leven van één van de beroemdste artiesten van Nederland, nadat hij van zijn voetstuk viel terwijl het hele land meekeek. De serie volgt Jorik na zijn arrestatie wegens fysieke mishandeling van zijn toenmalige verloofde en toont de nasleep van het verlies van zijn carrière, zijn vrienden en toegang tot zijn zoon.

Jorik zelf en de mensen om hem heen vertellen voor het eerst over de kwesties die spelen, waaronder roem, disfunctionele families, middelenmisbruik en relationele conflicten. Na zijn vrijlating uit de gevangenis in maart 2022 hebben we weinig van Jorik gehoord. Hoe is zijn leven, persoonlijk en als artiest, sindsdien geweest? In de driedelige documentaireserie krijgen we een unieke inkijk in Jorik’s controversiële leven.

De driedelige documentaireserie Jorik is vanaf 19 januari te zien. De serie is geproduceerd door Amazon Studios en Fish to Fish Media. De regie is in handen van Nick Hoedeman.

Bron: Prime Video/BM

Bericht delen