Dj Martin Garrix en rapper Snelle winnen awards bij MTV EMA’s
maandag 4 november 2019

Dj Martin Garrix en rapper Snelle winnen awards bij MTV EMA’s

Niet alleen rapper Snelle, maar ook dj Martin Garrix heeft een MTV Europe Music Award (EMA) gewonnen. De rapper en dj ontvingen de awards voor Best Worldwide Act en Best Electronic zondagavond tijdens de uitreiking van de EMA’s in het Spaanse Sevilla.

Garrix won de award van genomineerden The Chainsmokers, DJ Snake, Marshmello en Calvin Harris. De dj was niet aanwezig in Sevilla, maar bedankte zijn fans in een videoboodschap.

Snelle maakte door zijn award van Best Dutch Act, die hij afgelopen week al kreeg, ook kans op de award voor Best Worldwide Act. Die heeft hij dus ook gewonnen. Vorige jaren werd de award gewonnen door Lil’Kleine (2017) en Jack $hirak (2018).

De show werd gepresenteerd door zangeres Becky G. Zij was toevallig ook genomineerd voor de award Best Pop, maar die ging naar zangeres Halsey (Bad at Love, Him & I).

Zangeressen Billie Eilish en Taylor Swift (Love Story, Shake It Off) wonnen allebei twee awards, waaronder Best Song (Bad Guy) en Best Video. Ook de Zuid-Koreaanse K-popband BTS won twee awards, die voor Best Live en Biggest Fans.

De Nederlandse Sara van der Schans was aanwezig bij de EMA’s. Zij maakte de choreografie voor de dansers bij het optreden van Mabel (Don’t Call me Up), die hieronder te zien is. Volgens Van der Schans was de sfeer tijdens de awardshow erg goed.

Bron: NOS/BM

Bericht delen