“De tv-maker van vandaag de dag gaat voor vrijheid”
Dinsdag 26 november 2019

“De tv-maker van vandaag de dag gaat voor vrijheid”

Kevin van Geest is accountmanager bij facilitair bedrijf United en lid van de Raad van Advies van BMYoung. In onderstaand artikel beschrijft hij zijn werkzaamheden. “Het principe ‘u vraagt, wij draaien’ ligt mij niet”, zo stelt hij.

Sinds zes maanden werk ik voor United als accountmanager en ik voel me er als een vis in het water. Voordat ik deze mooie stap maakte werkte ik 6,5 jaar in de IT-sector, waar ik mij bezighield met het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Juist deze werkervaring helpt mij vandaag de dag bij het bedenken van de juiste workflow voor onze klanten.

Niemand wil onnodig tijd verspillen of teveel kosten maken. Daarom zorgen we er bij United voor dat er niet alleen met de juiste camera gedraaid wordt, maar ook wordt meegedacht in de meest efficiënte workflow. Hier komt mijn eerder opgedane IT-ervaring goed van pas. Deze kennis maakt het mij mogelijk te streven naar een zo hoog mogelijke efficiëntie binnen een workflow. Op deze manier kan de programmamaker zich volledig richten op zijn of haar creatieve vrijheid. Wat mij opgevallen is is dat programmamakers vandaag de dag vrijheid erg belangrijk vinden.

Vrijheid is in mijn optiek de mogelijkheid hebben om altijd, overal, wanneer je wilt te kunnen werken zonder technische belemmeringen je creativiteit de vrije loop te kunnen laten. Het bedenken en inrichten van workflows op maat zorgen hiervoor. Ongeacht de situatie en locatie bedenken mijn collega’s van United passende workflows die uitgedacht zijn op basis van ieders wensen binnen het gehele proces.

Met Remote editing kun je altijd en overal monteren

Een voorbeeld van een schakel uit de workflow is de montage. Stel je voor, de editor is niet woonachtig in de regio Hilversum of Amsterdam; reizen neemt dan veel onnodige tijd in beslag. Het is in dit geval veel efficiënter wanneer de editor thuis de voormontage zou kunnen maken. Onze innovatieve Remote editing-oplossing voorziet hierin. In het geval van meerdere editors kunnen zij zelfs samen aan hetzelfde project werken.

Tevens hebben de producer en/of regisseur de mogelijkheid om mee te kunnen kijken terwijl de editor de content aan het (voor)monteren is. Met de Remote editing-oplossing is de editor in staat flexibel, op iedere gewenste locatie ongeacht op welke tijd, te monteren. Direct verbonden met ons datacenter heeft de editor rechtstreeks toegang tot alle content en kan direct aan de slag zodra deze ingeladen is. Ongeacht of de editor met Avid of Adobe Premiere Pro wil monteren. Naast remote-editing zijn de nieuwe oplossingen eindeloos. Een van de vele andere oplossingen is onze Connected Camera-oplossing, hier vertel ik je graag face-to-face meer over.

Mijn ambitie is klanten in de toekomst te voorzien van de meest efficiënte oplossing, van een High-End (meer)camera oplossing tot aan het postproductieproces. Alle content altijd en overal beschikbaar te stellen en de programmamakers die vrijheid te bieden waar zij naar verlangen. Ik wil die gesprekspartner zijn die een klant verder helpt, die een klant weet uit te dagen het ook eens anders aan te pakken. Het principe ‘u vraagt, wij draaien’ ligt mij niet. Dan had ik net zo goed bij een slagerij kunnen werken. Gedreven door mijn natuurlijke enthousiasme en interesse wil ik je graag uitnodigen met mij in gesprek te gaan!

Kevin van Geest
Accountmanager United

Bericht delen