De impact van gelekte naaktfoto’s op het leven van Vonneke Bonneke
donderdag 26 oktober 2023

De impact van gelekte naaktfoto’s op het leven van Vonneke Bonneke

BNNVARA komt met de documentaire Vonneke Exposed over de impact van gelekte naaktfoto’s op het leven van influencer Vonneke Bonneke (25) en haar omgeving.

Influencer Vonneke Bonneke is 15 jaar als een klasgenoot naaktfoto’s van haar verspreidt op hun middelbare school. De naaktfoto’s had Vonneke in vertrouwen gestuurd aan een jongen op wie ze verliefd was. Wanneer Vonneke erachter komt dat haar foto’s zijn exposed, wordt het zwart voor haar ogen. Ze is doodsbang voor de reactie van haar vader die haar heel beschermend probeert op te voeden.

Uit radeloosheid pakt Vonneke een schaar en steekt de naaktfoto-verspreider in zijn arm. Vanaf dat moment verandert haar leven enorm; ze belandt vier dagen in de gevangenis, moet van school af, verliest vriendschappen en krijgt maandenlang huisarrest. Inmiddels is ze succesvol influencer, actrice en artiest. In de documentaire onderzoekt ze, tien jaar na het incident, hoe alles zo ver heeft kunnen komen. Vonneke Exposed is vanaf woensdag 8 november te streamen bij BNNVARA op NPO Start.

Vonneke Ritfeld (echte naam) staat op het punt om zelf een kind te krijgen en wil weten wat zij kan leren van deze intense periode in haar jeugd. Waarom durfde Vonneke thuis niet te praten over wat haar was overkomen en greep ze naar een schaar? En waarom worden vooral meisjes aangesproken op het versturen van naaktfoto’s in plaats van de verspreiders hiervan?

Vonneke wil een rolmodel zijn voor jongeren die net als zij thuis niet openlijk kunnen praten over relaties en seksualiteit en hen meegeven dat een gelekte naaktfoto een succesvol leven niet in de weg hoeft te staan.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Stijn de Vries/BNNVARA

Bericht delen