Danny’s wereld: Bikelife vrijheid
donderdag 9 juni 2022

Danny’s wereld: Bikelife vrijheid

Voor de meeste mensen zijn opgevoerde brommers een grote bron van irritatie, voor sommigen is het sleutelen aan en racen met die voortuigen juist hun redding. In de nieuwe aflevering van Danny’s wereld neemt Danny Ghosen een kijkje bij bikers.

Onder de noemer ‘bikelife’ komen grote groepen mensen bij elkaar in Nederland op verlaten industrieterreinen of afgelegen landweggetjes. Om te racen en te stunten, maar vooral ook om elkaar te ontmoeten.

Daar waar het leven voor vele bikeliefhebbers eerst bestond uit blowen, gamen, kleine misdaad en gedoe met politie, is het bestaan nu helemaal opgebouwd rondom ‘de scooter’. Werken en sparen voor nieuwe onderdelen, of voor een nieuw exemplaar, sleutelen om hem in goede staat te krijgen en daarna wekelijks of maandelijks afreizen naar een bikelife bijeenkomst. Het is een nieuw doel in het leven, en het geeft rust.

Danny volgt twee jonge mannen en ontmoet hun vrienden in de bikers scene. Hij hoort onverwachte verhalen over trauma en stress in het leven voor de bikelife. “Als ik een wheelie doe, voel ik me vrij”, aldus een biker.

Danny’s wereld: Bikelife vrijheid is vanaf donderdag 9 juni om 17.00 uur te zien op YouTube. Op zondag 12 juni om 21.05 uur verschijnt de aflevering bij de VPRO op NPO 2.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen