Cam on Wheels start vlogplatform voor jongeren met beperking
woensdag 15 april 2020

Cam on Wheels start vlogplatform voor jongeren met beperking

Jongeren met een beperking hebben door de coronacrisis weinig contact met andere mensen en kunnen daardoor in een sociaal isolement raken. Terwijl ze juist in deze tijd hun gevoelens en avonturen willen delen met de buitenwereld.

Om jongeren hierbij te helpen is productiehuis Cam on Wheels gestart met een speciaal vlogplatform. De organisatie helpt jongeren met een fysieke beperking normaal om een audiovisuele mbo of hbo-studie te volgen, maar door de crisis kunnen ze nu niet verder studeren.

Oprichter Mascha Legel bedacht daarom het vlogplatform zodat de studenten hun vaardigheden op peil kunnen houden. Inmiddels vloggen er ook veel niet-studenten uit het hele land. En dus ook jongeren met een verstandelijke beperking. “In de vlogs zijn de jongeren zelf de regisseur”, zegt Mascha Legel. “Met hun eigen beelden kunnen ze verhalen vertellen, want communiceren door te praten is vaak lastig voor ze. Juist nu moeten ze zich gehoord voelen, want voor de coronatijd werd er ook al amper naar ze geluisterd. Als je niet kan spreken of veel moeite hebt met praten, dan zit er al gauw een etiket op je. En in deze tijd zijn ze nog meer geïsoleerd.”

De vloggers worden op afstand begeleid door studenten die bij Cam on Wheels stage lopen. Zij helpen met het monteren van de filmpjes. “Ik merkte dat zij ook aan het somberen waren, omdat ze geen doel hebben. Toen ik ze koppelde aan de vloggers raakten ze weer gemotiveerd”, aldus Legel.

Bron: NOS/BM

Bericht delen