BNNVARA Academy 2023/2024 is geopend voor talenten die het willen gaan maken
woensdag 3 mei 2023

BNNVARA Academy 2023/2024 is geopend voor talenten die het willen gaan maken

Werk hard, droom groot, lach luid en kijk ver: dat is de BNNVARA Academy. Het is dé plek voor beginnende, ambitieuze mediamakers om media te leren maken. Vanaf nu zijn de inschrijvingen voor de Academy 2023/2024 geopend.

ijdens het leerwerktraject van de omroep worden talenten in een halfjaar klaargestoomd tot mediaprofessionals. Voor de Academy is BNNVARA op zoek naar redacteuren, producers, camjo’s en allround makers. Talenten die vooruit willen, mensen aan het denken willen zetten, lastige onderwerpen willen onderzoeken, taboes willen doorbreken en een bijdrage willen leveren aan een open, gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving, kunnen terecht bij de BNNVARA Academy. Kandidaten kunnen zich tot en met 21 mei aanmelden via bnnvaraacademy.nl.

Op zaterdag 3 juni vinden de audities plaats. Op deze dag mag een selectie zijn, haar of diens talenten laten zien aan professionals uit het vak. De allerbesten worden toegelaten tot de BNNVARA Academy. Daar krijgt talent de kans om zich te ontwikkelen tot volwaardig mediamaker, waarbij praktijkervaring en masterclasses hand in hand gaan. Daarbij worden ze begeleid door ervaren makers uit de eigen organisatie. De talenten gaan direct aan de slag bij Baksteen of op de radio-afdeling.

BNNVARA heeft een lange traditie als het gaat om talentontwikkeling. Zowel voor als achter de schermen van BNNVARA en ver daarbuiten hebben vele makers hun roots liggen bij dit interne opleidingstraject. Het bracht BNNVARA-programma’s als BOOS, Drugslab en Club Hub. Makers als Amber Kortzorg (Kassa, Op1), Raïsha Zeegelaar (Kinderen voor Kinderen), Rosa Wierda (De Wereld van BNNVARA, NPO Radio 1), Emma Wortelboer (Spuiten en Slikken, Steken en Prikken), Max Terpstra (Spuiten en Slikken, Max bijt hond in Khalid & Sophie), Jurre Geluk (Je Zal Het Maar Hebben, Steken en Prikken) en Tim Hofman (BOOS, Over Mijn Lijk) startten hun mediacarrière bij de BNNVARA Academy.

Raïsha Zeegelaar: “Ik heb altijd al impactvolle content willen maken, taboes willen doorbreken en mensen een stem willen geven. De Academy is voor mij dé sleutel geweest om dit te kunnen doen. Ik ben twee jaar geleden begonnen aan het intensieve leerwerkproject waarin ik veel heb geleerd over programma’s maken, interviewen, research doen en presenteren. Nu, twee jaar later, heb ik gepresenteerd bij Spuiten en Slikken (Raïsha op de Spot) en heb ik een documentaireserie gemaakt over de maatschappelijke situatie in Suriname (Ons Suriname). Momenteel ligt mijn focus breed: ik presenteer het legendarische Kinderen voor Kinderen en ik ben bezig met het ontwikkelen van een nieuwe serie. De Academy raad ik aan voor iedereen die de wereld een beetje beter wil maken. De media hebben mensen uit diverse culturen en achtergronden nodig. Meld je aan als je ready bent om te vertellen en te maken!”

Kijk voor meer informatie en de selectieprocedure op bnnvaraacademy.nl.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen