BMYoung podcast met Hanna Verboom van Cinetree
donderdag 21 november 2019

BMYoung podcast met Hanna Verboom van Cinetree

Wekelijks maakt Joost Koning een BMYoung podcast met als titel Joost mag het weten. De twaalfde gast is Hanna Verboom, de oprichtster van streaming-platform Cinetree.

Ze was en is presentatrice (van bijvoorbeeld Top of the Pops) en actrice (in bijvoorbeeld Feuten), maar vandaag de dag is ze vooral sociaal ondernemer. Ze heeft Get It Done opgezet, een van de eerste crowdfundingsplaformen in Nederland, dat zich helemaal inzet voor sociale en duurzame projecten. En vijf jaar geleden is ze begonnen met Cinetree, een streamingplaform voor films ‘die langer bijblijven dan ze duren’. Het heeft altijd vijftien wisselende films, geselecteerd door curatoren én het maakt ook zelf documentaires en films.

hannav400

Hoe lukt het haar om creatief en zakelijk succes te combineren met sociaal-duurzame doelen? Wat komt er allemaal bij kijken als je een streaming-platform opzet? Hoe gaat ze, als video-on-demand-startup, om met toenemende concurrentie van Videoland, Apple, Amazon, Disney en Netflix? Joost krijgt, vanuit het kantoor van Cinetree, de antwoorden op onder andere deze vragen van Hanna Verboom.

De BMYoung podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY
Foto: Nine IJff

Bericht delen